Prve večeri nastupili su Hand of Apollo, Dream Pocket, Pokle, Wuna, Rašpa, Grampa i Detmeć, uz podršku zadarske Alergije i legendarnog punk benda Gobilni. Druge večeri u osam kategorija dodijeljene su nagrade Ri Rock Kipić, uz posebno istaknutu kategoriju “Nagrada Ivica Vrkić” za najbolji singl u 2019. godini koja je posvećena prerano preminulom novinaru i glazbenom uredniku Ivici Vrkiću.

“Nagrade i nominacije, a i sam fest su tu kako bi bendovima odali priznanje za trud i rad u protekloj godini koje su zavrijedili, a nagrade naših sponzora za bendove/izvođače koji su najviše truda i rada uložili u svoj bend i istaknuli se kvalitetom”, istaknuli su iz Udruge Ri Rock uoči dodjele nagrada.

Bend Old Night osvojio je nagradu za izvođača godine, “Črne besede va kastafskih šumah” ča metalaca Po’ Metra Crijeva proglašen je albumom godine . White on White preuzeo je kipić u kategoriji ‘Nove nade 2019.’, a najbolji singl “Beats Running Down” objavili su The Siids.

Za najbolji album art cover nagrađen je Moreno Mataković (Dark Indigo Art) i to za Mamutove „Mrtve idole“. Za najbolji video spot u 2019. nagrađena je redateljica Stella Mešić, i to za spomenuti „Beats Running Down” The Siidsa. Vastness Inside osvojio je nagradu za T-shirt art 2019. KRYN., dok su Grapevine Babies nagrađeni u kategoriji ‘TuRiranje’ za koncertno najaktivnijeg izvođača 2019. godine

Dobitnici nagrada u prve tri kategorije nastupit će drugog vikenda 41. Ri Rock festivala, 13. i 14. prosinca, u Pogonu kulture, zajedno s poznatim imenima hrvatske glazbene scene: Psihomodo pop, Sexymotherfuckers, Zdenka Kovačiček i Greenhouse blues band te Edo Maajka & Bend.

Organizator legendarnog riječkog festivala u svom 41. izdanju je Udruga Ri Rock.