Četvrto izdanje nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off 5. veljače 2022. u Tvornici kulture okupilo je najbolje glazbenike prošlogodišnje domaće rock&off scene, a dva izvođača – Bad Daughter i Urban&4 kući idu s najviše nagrada.

Stručni žiri nagrade Rock&Off odlučio je da je Album godine “Let Me Panic” Bad Daughter, a Dunja Ercegović slavila je i u kategoriji za Pop&Off izvođača godine.

Urban&4 osvojili su prestižnu titulu Pjesme godine zahvaljujući singlu “Sama”, a dobili su i statuu za Iskonovu nagradu publike, izvijestili su organizatori.

Veliki prasak godine kategorija je koja ove godine ima i novčanu nagradu pa je uz Rock&Off kipić, Miiriam kući otišla i s nagradom HDS ZAMP-a od 10 tisuća kuna.

Dodjela nagrade Rock&Off / Foto Matej Grgić

Rock&Off dodjela nagrada u Tvornici kulture / Foto Matej Grgić

Kensington Lima su Rock&Off izvođač godine, Grše je slavio u kategoriji Rap&Off, dok je Toni Starešinić odnio pobjedu u Elektro&Off kategoriji.

Jazz&Off ime godine je Matija Dedić, a ovogodišnja Rock&Off nagrada za životno djelo pripala je zagrebačkom kantautoru Milanu Manojloviću Manceu. Obrazloženje nagrade te svojevrstan osvrt na njegov lik i djelo napisao je Mario Kovač.

Koncertni izvođač godine je grupa Jonathan, koja je održala i koncert na kraju same dodjele nagrada u Tvornici kulture.

Osim Jonathana, dodjelu nagrada Rock&Off svojim su nastupima uveličali Doringo, ERIC, Grše, Miiriam, Milošev, Plastic Knives, The Gentleman, Tús Nua, Urban&4, pocket palma i Šiza!

Pokretač nagrade je Hrvatsko društvo skladatelja, a koproducenti su Tvornica kulture i Unison, uz Iskon kao glavnog sponzora.

Više o Rock&Off nagradi saznajte na službenoj web stranici www.rockoff.hr ili na Rock&Off Facebook stranici!