Nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci svake se godine dodjeljuje najzaslužnijim mladim i iskusnim znanstvenicima i umjetnicima, koji su iznimnim doprinosom u znanstveno-istraživačkom i umjetničkom radu, odnosno svojim javnim i sveukupnim djelovanjem pridonijeli razvoju znanosti i umjetnosti na Sveučilištu u Rijeci te akademskoj i široj zajednici.

U kategoriji „Mladi znanstvenik za područje društveno-humanističkih znanosti“ nagrađen je dr. sc. Slobodan Beliga s Fakulteta informatike i digitalnih tehnologija Sveučilišta u Rijeci, a za područje tehničkih i biotehničkih znanosti nagrade su dodijeljene dr. sc. Franku Hržiću i dr. sc. Ivani Lučin s Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Nagrada u kategoriji „Znanstvenik za društveno-humanističke znanosti“ dodijeljena je prof. dr. sc. Marku Periću s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija Sveučilišta u Rijeci, a za područje biomedicinske i prirodne znanosti nagrađeni su prof. prim. dr. sc. Tomislav Ćabov s Fakulteta dentalne medicine Sveučilišta u Rijeci te prof. dr. sc. Goran Vukelić s Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci u području tehničkih i biotehničkih znanosti.

U kategoriji „Mladi umjetnik“ nagrada je uručena Korini Hunjak, mag. art. s Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.

Nagrada u kategoriji „Umjetnik“ dodijeljena je izv. prof. art. Tomislavu Brajnoviću s Akademije primijenjenih umjetnosti.

Nagrada za životno djelo uručena je prof. emerit. dr. sc. Diani Stolac, umirovljenoj profesorici Odsjeka za kroatistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Nagradom za transfer znanja nagrađen je primjer dobre prakse uspješnog transfera znanja pod nazivom „Potpora razvoju inovativnog priključka za spajanje konstrukcijskih elemenata od tankostjenih čeličnih C-profila“ u kategoriji „Inovacijski projekti“. Nagrada je dodijeljena timu s Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci u sastavu doc. dr. sc. Paulina Krolo, Lazar Lukačević, mag. ing. aedif., Antonio Bakran, mag. omg. aedif., doc. dr. sc. Natalija Bede Odorčić i izv. prof. dr. sc. Ivan Marović. Nagrada za transfer znanja pokrenuta je u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci i tvrtkom partnerom Alarm automatika d.o.o.

Dobitnicima nagrada čestitali su ravnateljica Zaklade izv. prof. dr. sc. Bojana Ćulum Ilić, rektorica riječkog Sveučilišta prof.dr.sc. Snježana Prijić-Samaržija, gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović i župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina.