Dječji zbor Mali Riječani osnovan je 1985., a Morčići 1993., a kroz njih je prošlo preko 2500 djece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta iz Rijeke i okolice. Profesorica Egle Trošelj, osnivačica i voditeljica zborova, dobitnica je Nagrade Grada Rijeke za glazbeno-pedagoški rad s djecom i Malim Riječanima. Producent zborova je Koraljko Pasarić.

U programima zborova nalazi se stotinjak novih autorskih skladbi poznatih autora i  glazbenika: Meri Trošelj, Serafino Lenaz, Duško Rapotec – Ute, Robert Funčić, Elvis Stanić, Davor Tolja, Damir Halilić – Hal,  Aleksandar Valenčić i Igor Lesica.

“Novogodišnji šušur” je priča o bratu i sestri raspravljaju o tome da li su bili dobri tijekom godine i da li će dobiti božićne pokone. Pojavljuje se mali Krampusić, sin velikog Krampusa,
koji želi dobiti dar kao i ostala djeca. Tata Krampus se ljuti na sina, ali ovaj ne odustaje od svoje namjere da bude dobar. Skladatelj, redatelj, glazbeni i izvršni producent predstave je Ivo Lesić, a priču je napisala Dunja Adam. Stihovi songova potpisuje Duško Mucalo, a scenografija i lutke Luči Vidanović.