Dječja kuća, jedinstveni centar za kulturu djece i roditelja u kvartu “Benčiću” u subotu 25. 3. obilježava 2. godišnjicu otvaranja i početka rada (26. 3. 2021. godine).

Zabava u organizaciji Gradske knjižnice Rijeka, Art-kina, Gradskog kazališta lutaka Rijeka i Muzeja moderne i suvremene umjetnosti počinje u petak 24. 3. u 18 sati u snack&caffe baru Baltazar u dnevnom boravku Dječje kuće gdje vas čeka DJ set mladih polaznika radionice DJ-inga pod palicom DJ Mirilo.

Središnji dio programa je u subotu.

Dječji odjel Stribor Gradske knjižnice Rijeka tim povodom radit će cijeli dan, od 8 do 19 i 30 sati i to s jednom posebnom akcijom. Svu djecu rođenu nakon 1. 1. 2020. može se upisati za samo 3,5 eura. Dakle, upis beba, jednogodišnjaka, dvogodišnjaka, upravo onih koji uživaju u lijepim pričama i slikama, u Dječjem odjelu Stribor na rođendanskoj proslavi Dječje kuće je povoljnjiji 50%. Naravno, roditelji su ti koji tehnički upisuju dijete (dijete ne mora biti prisutno), ali dijete dobiva člansku iskaznicu na svoje ime. Upisnicu je moguće i ranije preuzeti te s ispunjenom doći u Dječji odjel Stribor. Akcija je to kojom se promiče čitanje, pripovjedanje i vizualna kultura od najmanjih nogu.

Dječji buvljak i Dnevnik Pauline P. za zabavno jutro

Kroz subotnje jutro zajedno će raditi i dječji buvljak. To su već hit izdanja, rutinska, vesela, zato mogu uskočiti svi sa svojim igračkama, slikovnicama, ostalim dječjim veseljima. Sve što je potrebno je rezervirati stol koji čeka u Dječjoj kući te izložiti svoju ponudu – ostali se mogu sa sudionikom razmijeniti, kupiti, “platiti” narančama, kriptovalutama, svime za što se vjeruje da je pošteno  kao dio razmjene. Na ovaj način učimo se više puta koristiti predmete, ne odbacivati te uočavamo vrijednost svega što imamo.

Subotnje jutro razvedrit će i likovno-lutkarska radionica KOKODA. Na temu proljeća koje nam je stiglo s rođendanom, od kartona i papira veselih boja te raznih drugih materijala iz naše okoline polaznici radionice napravit će svoje likove iz mašte ili pak male košarice, cvjetnu livadu, blagdanske piliće, sve po svojoj želji, a što kasnije može biti ukrasni i/ili korisni predmet.

Baš rođendanskog vikenda u dječji pogon Art-kina kreće Dnevnik Pauline P., knjiški hit koji je sada postao i super film. Domaći književni klasik za djecu Dnevnik Pauline P. Sanje Polak ove je godine dobio svoje filmsko ruho, a rezultat je vedra obiteljska komedija s elementima fantastike, nastala u režiji Nevena Hitreca. Paulina P. učenica je 3. c razreda, samouvjerena, emotivna i duhovita. Uživa poziciju najveće frajerice u razredu, no njezinu reputaciju poljuljat će nova učenica, ali i neočekivani problemi u obiteljskom domu. Film na topao i duhovit način progovara o školskim dogodovštinama, prijateljstvu, prvim ljubavima i obiteljskoj dinamici iz perspektive glavne junakinje koja neumoljivo pomiče granice jer je u njezinom svijetu – sve moguće! U novom ruhu, književni klasik iz djetinjstva odrasle će podsjetiti na ono što možda previđaju, a djecu će potaknuti da uživaju u slatkim mukama koje nosi djetinjstvo.

Na rođendanski dan najvažnija je atmosfera i zato su svi pozvani kroz Brickzine Dječje kuće brickzine.hr na izradu jednostavnih origami ukrasa. Svakako ih mogu donijeti svi koji ih izrade. A sada na rad ovdje. 🙂

Bojanje klupica, obiteljski kviz i – torta!

Čekat će i divovske bojanke koje će prikazivati shemu Dječje kuće, a obojite je kako vam odgovara.

Na rođendan Dječja kuća otvara i sezonu druženja u dvorištu. Zajednički će se bojati prijenosne klupice i pretvoriti ih u nešto šareno te se s njima zabavljati cijelo proljeće i ljeto te pratiti dovršetak izgradnje knjižnice. U slučaju kiše radit će se na terasi. Čekat  i posebna pop-up igra traženja, pa uskočite i u nju, kao i nekoliko pričaonica za predškolce.

U 17 sati pak ulazi se u središnji dio zabave. Tu se uskače u obiteljski kviz koji je ovoga puta na temu različitih fenomena djetinjstva. Nakon vrlo uspješnog posvećenog Harry Potteru ovo izdanje bit će obilježeno djetinjstvima (novima i starima), igrama, pop kulturom za djecu, nostalgijom, igračkama…  Timovi mogu imati do 8 članova (i 2, i 3, i 5, sve je ok…:) što znači da možete sudjelovati sami sa svojom obitelji, veliki, mali, udruženi s drugima ili kako vam već odgovara. Najboljem timu naravno stići će i neka nagrada.

Od 18 i 30 sati reže se torta! Za to će se na zabavi pobrinuti Radio Roža čija će nam ekipa u dnevnom boravku i snack &caffe baru Baltazar puštati dobru muziku s dobrih starih LP ploča.

Cijelo vrijeme rođendansko slavlje začinit će s posebnim koktelima i naš snack&caffe bar Baltazar.

Vidimo se u Dječjoj kući, a za sve detalje pratite web djecjakuca.hr.

Oznake