Novi materijali, a poznata lica. Gitara, bas i bubanj. Kombinacija naizgled jednostavna, a opet i složena. Pomelo Chess Society i Peach Pit zajedno tjeraju zimu i najavljuju proljeće.

Nakon više nego uspješne prošle godine koja je kulminirala nizom živih nastupa, math-rock trio Pomelo Chess Society u petoj brizni započinje i ovu godinu. Naime, članovi benda odlučili su se na radnu izolaciju od vanjskog svijeta koja je samo dodatno pojačala njihovu kreativnost. Rezultat svega je osam novih autorskih kompozicija vješto upakiranih u novi, drugi po redu album pod nazivom “En Passant”. Bend ostaje vjeran svojem glazbenom izričaju, ali i receptu prethodnog albuma. Drugim riječima, nastavljena je uspješna suradnja na relaciji G.I.S. studio, gdje je album snimljen, i producentskog maga Mateja Zeca.

Pomelo Chess Society foto Hrvoje Skočić

Pomelo Chess Society / Foto: Hrvoje Skočić; Distune Promotion press

“En Passant” je plod inspiracije izvučene iz povremenih glazbeno-životnih eskapada u nepoznato ukomponiranih sa već utabanim putevima dinamičko-eksplozivnog igranja kroz različita žanrovska rješenja.

Potvrda za navedeno je i aktualan video spot za pjesmu “Diego” u kojem se isprepliće instrumentalna glazbena dinamika prateći snažnu vizualnu priču. Scenarij potpisuje sam bend, a realizacija spota je povjerena talentiranoj  redateljici Kristini Barišić.

Riječka koncertna promocija albuma “En Passant” bit će održana u subotu, 4. ožujka od 21 h u OKC-u Palach.

Peach Pit foto by Josip Bolonić

Peach Pit / Foto by Josip Bolonić,; Distune Promotion press

Posebni gosti su zagrebačke noise legende Peach Pit, oformljeni sad već daleke 1994., a čine ga Mihael Bele, Bruno Vorberger i Franjo Glušac. Svoj stil, koji odiše duhom math i post rocka, grade na čvrstim strukturama, repetitivnim obrascima, dinamici i instrumentalnoj međuigri. Nakon osmogodišnje pauze, Peach Pit 2019. ponovno počinje s radom i sada izlaze pred publiku sa novim materijalom. U Rijeku se vraćaju nakon 13 godina od zadnjeg nastupa, kada ih je riječka publika mogla vidjeti u klubu Place.

Ulaznice

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 6,64 € mogu se kupiti u Dallas music shop Rijeka i/li preko sustava Entrio. Cijena na dan koncerta iznosi 10 €.

Posebna pogodnost pripremljena je za studente Sveučilišta u Rijeci koji uz predočenje x-ice mogu i na dan koncerta (na ulazu) kupiti kartu po pretprodajnoj cijeni ukoliko koncert nije rasprodan.

Satnica:

21 h vrata
22 h Peach Pit
22.45 h Pomelo Chess Society