Novi materijali, a poznata lica. Gitara, bas i bubanj. Kombinacija naizgled jednostavna, a opet i složena. Pomelo Chess Society i Peach Pit zajedno tjeraju zimu i najavljuju proljeće.

Nakon više nego uspješne prošle godine koja je kulminirala nizom živih nastupa, math-rock trio Pomelo Chess Society u petoj brizni započinje i ovu godinu. Naime, članovi benda odlučili su se na radnu izolaciju od vanjskog svijeta koja je samo dodatno pojačala njihovu kreativnost. Rezultat svega je osam novih autorskih kompozicija vješto upakiranih u novi, drugi po redu album pod nazivom “En Passant”. Bend ostaje vjeran svojem glazbenom izričaju, ali i receptu prethodnog albuma. Drugim riječima, nastavljena je uspješna suradnja na relaciji G.I.S. studio, gdje je album snimljen, i producentskog maga Mateja Zeca.

Pomelo Chess Society foto Hrvoje Skočić

Pomelo Chess Society / Foto: Hrvoje Skočić; Distune Promotion press

“En Passant” je plod inspiracije izvučene iz povremenih glazbeno-životnih eskapada u nepoznato ukomponiranih sa već utabanim putevima dinamičko-eksplozivnog igranja kroz različita žanrovska rješenja.

Potvrda za navedeno je i aktualan video spot za pjesmu “Diego” u kojem se isprepliće instrumentalna glazbena dinamika prateći snažnu vizualnu priču. Scenarij potpisuje sam bend, a realizacija spota je povjerena talentiranoj  redateljici Kristini Barišić.

Riječka koncertna promocija albuma “En Passant” bit će održana u subotu, 4. ožujka od 21 h u OKC-u Palach.

Peach Pit foto by Josip Bolonić

Peach Pit / Foto by Josip Bolonić,; Distune Promotion press

Posebni gosti su zagrebačke noise legende Peach Pit, oformljeni sad već daleke 1994., a čine ga Mihael Bele, Bruno Vorberger i Franjo Glušac. Svoj stil, koji odiše duhom math i post rocka, grade na čvrstim strukturama, repetitivnim obrascima, dinamici i instrumentalnoj međuigri. Nakon osmogodišnje pauze, Peach Pit 2019. ponovno počinje s radom i sada izlaze pred publiku sa novim materijalom. U Rijeku se vraćaju nakon 13 godina od zadnjeg nastupa, kada ih je riječka publika mogla vidjeti u klubu Place.

Ulaznice

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 6,64 € mogu se kupiti u Dallas music shop Rijeka i/li preko sustava Entrio. Cijena na dan koncerta iznosi 10 €.

Posebna pogodnost pripremljena je za studente Sveučilišta u Rijeci koji uz predočenje x-ice mogu i na dan koncerta (na ulazu) kupiti kartu po pretprodajnoj cijeni ukoliko koncert nije rasprodan.

Satnica:

21 h vrata
22 h Peach Pit
22.45 h Pomelo Chess Society

Kalendar događanja

Predstava
 • 19.07. – 20.07.
 • (00:00)

Riječke ljetne noći: predstava „Leica format“ po romanu Daše Drndić

Hrvatska drama u suradnji sa studijem Gluma i mediji Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci...

Detaljnije

Koncert
 • 19.07.
 • (21:30)

The Frajle

The Frajle, koje će nastupiti u Rijeci u okviru Ljeta na Gradini, za sebe kažu kako pjevaju – srcem, što riječka publika uvijek prepozna i nagradi....

Detaljnije

Koncert
 • 21.07.
 • (20:30)

“30 let duše”, obljetnički koncert Karin Kuljanić i Mirjane Bobuš 

Povodom 30 godina glazbenog djelovanja, Karin Kuljanić, na Trsatskoj će gradini pozornicu dijeliti s Mirjanom Bobuš....

Detaljnije

Radionica
 • 23.07.
 • (18:00)

Ljetna priča iz Benčića: radionica „Poljoprivredna vježbenica #1“

Gdje zabiti prvu lopatu? Pitanje je to s kojim je počinjao svaki čovjek, a onda i civilizacija. Odgovor na to pitanje dat će nam vlasnica OPG-a Anino povrće, Ana Smokrović...

Detaljnije

Projekcija
 • 25.07.
 • (21:00)

Ljetna priča iz Benčića: inkluzivne projekcije ljetne večeri „Film svima“

GKR i Film svima ponovno udružuju snage i ovoga puta na veliko platno kina Benčić donose besplatne projekcije za sve nas...

Detaljnije

Koncert
 • 01.08.
 • (21:00)

Veliki open air koncert u Rijeci: dolaze Stoned Jesus i Dopelord!

Dobitna kombinacija zaraznih riffova i energičnog nastupa utjelovljuje omiljeni bend hrvatske publike, Stoned Jesus, koji dolazi na Podvežicu u četvrtak, 1.8. Povodom svoje jubilarne turneje kojom obilježavaju 15 godina postojanja, prid...

Detaljnije