Cilj radionice je motiviranje i uključivanje mlađe generacije u razvoj glazbene scene kroz direktan kontakt s organizatorima i mentorima iz struke.

U ciklusu modularnih predavanja, polaznici stječu osnovna znanja organizacije glazbenog događaja od same ideje do realizacije. Polaznici će naučiti kako se ugovara i ugošćuje glazbenik/ica, vodi komunikacija s partnerima i suradnicima, priprema i vodi budžet, zadovoljavaju tražene tehničke specifikacije, komunicira s publikom putem dostupnih marketinških kanala, brendira organizacija korištenjem jedinstvenih vizuala i drugo.

Sama radionica podijeljena je u dva dijela – narativni i praktični dio. Narativni dio sastoji se od pet modularnih predavanja:

Organizacija glazbenog događaja – od izrade troškovnika do uspješnog eventa
voditelj: Filip Pacak (voditelj tehnike Kluba Močvara i neovisni organizator Subsonic Events, Zagreb)

Marketing i odnosi s javnoćšu – komunikacija s publikom i partnerima putem medijskih kanala
voditeljica: Jelena Androić (direktorica Liburnia Film Festival, Rijeka)

Vizualni identitet – uloga vizualne komunikacije u odnosu s publikom 
voditelj: Antonio Karača (studio Radnja, Zagreb)

Tehnička produkcija – od čitanja ridera do tehničke realizacije zvuka i rasvjete
voditelj: Miran Milić (Studio Palach i voditelj tehnike u klubu The Beertija, Rijeka)

Paralelno s predavanjima bit će održan i praktični rad koji će biti omogućen na redovnim programima organizacije (različiti koncerti, Impulse Festival i slična događanja). Ovogodišnji bonus u odnosu na prethodna izdanja, predstavlja novi, 5. modul – “Q&A polaznika s glazbenicima i organizacijom” u kojemu će se polaznici iz prve ruke upoznati s perspektivom i iskustvima samih članova organizacije i glazbenih gostiju; indie rock bend The Black Room.

„Kako se svi moduli održavaju u Rijeci, u intenzivnom razdoblju od ožujka do svibnja, molimo sve zainteresirane da čim bolje planiraju svoje obaveze i odvoje vrijeme za dolazak na radionicu. Podsjećamo, radionica je besplatna, ali i ograničena na 10 (deset) polaznika/ica.“, ističe Distune promotion u najavi.

Prijave se zaprimaju do 23. veljače, i to putem online prijave, a imena nove generacije polaznika bit će objavljena 27. 2. 2023.

Peto izdanje radionice Let’s Talk About Music organizira Distune promotion, a sufinancirano je sredstvima Zaklade Kultura nova.