Čini se da riječka enigma odlazi, Damir Mišković odlučio je prodati makedonskog stopera koji je ušao u noviju povijest riječkog kluba prema bizarnom podatku. Niti jedan stadandardni A-reprezentativac nije manje igrao za Rijeku od Velkovskog.

Uz napomenu da je Velkovski prošle sezone postao reprezentativac države koja je prvi put postala sudionik završnice Europskog prvenstva, igrač kojega transfermarkt procijenjuje na 2 mil. eura za Rijeku je odigrao samo 8 utakmica u HNL-u.

U proljetnom dijelu samo je dvaput nastupio u HNL-u, odigrao je prva poluvremena utakmica protiv Hajduka i Varaždina. Tijekom proljetnog dijela sezone odigrao je samo jednu cijelu natjecateljsku utakmicu, zadnjega dana u ožujku igrao je za Sjevernu Makedoniju u senzacionalnoj pobjedi (2:1) protiv Njemačke u Duisburgu.

U svemu tome posebno je zanimljivo da je Velkovski u prvom dijelu sezone na izrazito visokoj razini odigrao sve europske utakmice za Rijeku. Pretprošle sezone Velkovski je odigrao 18 utakmica u HNL-u i sve tri utakmice u završnici kupa, a ukupno je u dvjema sezonama odigrao 24 utakmice u HNL-u i 4 u kupu.

Stoperi koji igraju haklerski poput Vekovskog u modernom nogometu doimaju se kao rijetki muzejski primjerci, možda je Mišković zbog nostalgije bio toliko strpljiv s Velkovskim.

Prema grčkim izvorima, Mišković prodaje Velkovskog za 800.000 eura, dosta manje od procijenjene vrijednosti prema transfermarktu.