Udruga Koga briga u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Rijeka i tvrtkom Novi turizam ove godine organizira i dodatan program pa će tako manifestacija započeti već ujutro akcijom dobrovoljnog darivanja krvi koja će se održati od 9 do 12 sati u prostoru press centra stadiona Kantrida.

„Pozivam sve ljude da nam se pridruže na ovoj akciji, pogotovo nove darivatelje krvi. Ovo je prilika da zajednički pomognemo našem KBC-u u ovim ljetnim mjesecima kada su zalihe krvi jako potrebne, ali nažalost prilično slabe“, poručio je predsjednik Savjeta dobrovoljnih darivatelja krvi Gradskog društva Crvenog križa, Ivo Vidotto. Za sve darivatelje krvi osiguran je i obrok.

Kuhanje brudeta započet će u popodnevnim satima, točnije u 17 sati, a za titulu najboljih natjecat će se među ostalima ekipe Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke, Riječkog sportskog saveza, Crvenog križa, Grada Kastva, Pehlinarska gospoda, udruga Matice Slovačke i ekipa Edita. Odluku o najboljem donijet će stručni žiri, ove godine na čelu s poznatim kuharom Stevom Karapandžom.

„Natjecateljski karakter je bitan, ali još je bitnije da se svi skupa dobro zabavimo, da se družimo i ono najvažnije da se ispuni humanitarna svrha cijele ove akcije. Sve naše akcije u posljednje dvije godine namijenjene su prikupljanju sredstava za kupnju robotiziranog egzoskeleta za naš KBC. Nadamo se da ćemo s vremenom uspjeti skupiti dovoljno za kupnju jednog ili dva uređaja jer je njegova primjena u rehabilitaciji osoba s neurološkim oštećenjima zaista vrlo korisna“, rekao je Kristian Sirotich iz udruge Koga briga.

Najava Brudetijade

Porcija brudeta prodavat će se po cijeni od 30 kuna, a prema procjenama organizatora natjecatelji bi trebali pripremiti oko 400 porcija.

Nakon kuhanja, kušanja i proglašenja pobjednika, zabava će se navečer nastaviti uz koncert Dražena Turine Šajete.

Tijekom kolovoza očekuje se još jedna manifestacija u organizaciji udruge Koga briga, a riječ je o plivačkom maratonu „Od Prasca do Prasca“ koji će se održati 28. kolovoza. Plivat će se od plaže ispred Morskog prasca do Bazena Kantrida i natrag.

Pokrovitelji ovogodišnje Brudetijade su Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka, Općina Omišalj, Grad Kastav, Poljoprivredna zadruga Vrbnik i vinarija Pavlomir.

Kalendar događanja

Radionica
 • 17.06. – 18.07.
 • (00:00)

„Poezija je sloboda“ – radionice poezije s Fridom Šarar

Radionice poezije Fride Šarar odvijat će se kroz deset susreta te je poželjno sudjelovanje na svakom. Prijave se primaju putem online obrasca...

Detaljnije

Predstava
 • 19.07. – 20.07.
 • (00:00)

Riječke ljetne noći: predstava „Leica format“ po romanu Daše Drndić

Hrvatska drama u suradnji sa studijem Gluma i mediji Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci...

Detaljnije

Koncert
 • 19.07.
 • (21:30)

The Frajle

The Frajle, koje će nastupiti u Rijeci u okviru Ljeta na Gradini, za sebe kažu kako pjevaju – srcem, što riječka publika uvijek prepozna i nagradi....

Detaljnije

Koncert
 • 21.07.
 • (20:30)

“30 let duše”, obljetnički koncert Karin Kuljanić i Mirjane Bobuš 

Povodom 30 godina glazbenog djelovanja, Karin Kuljanić, na Trsatskoj će gradini pozornicu dijeliti s Mirjanom Bobuš....

Detaljnije

Projekcija
 • 25.07.
 • (21:00)

Ljetna priča iz Benčića: inkluzivne projekcije ljetne večeri „Film svima“

GKR i Film svima ponovno udružuju snage i ovoga puta na veliko platno kina Benčić donose besplatne projekcije za sve nas...

Detaljnije

Koncert
 • 01.08.
 • (21:00)

Veliki open air koncert u Rijeci: dolaze Stoned Jesus i Dopelord!

Dobitna kombinacija zaraznih riffova i energičnog nastupa utjelovljuje omiljeni bend hrvatske publike, Stoned Jesus, koji dolazi na Podvežicu u četvrtak, 1.8. Povodom svoje jubilarne turneje kojom obilježavaju 15 godina postojanja, prid...

Detaljnije