U sklopu Ri Rock Koncertne Sezone, ovogodišnji Dan Otvorene Probe sastojao se od istupa iz garaža i prostorija za vježbanje i to u pravom malom festivalskom okruženju na prostoru Delte 5 pokraj prostorija Music Box.

Music Box je studio za probe bendova koji već dugi niz godina nudi glazbenicima mjesto za druženje, probe i suradnju, ali i tečajeve i radionice kroz program Ri Rock Akademije koji za cilj ima kroz alternativan pristup obučiti i osamostaliti nove glazbenike riječke rock  scene.

Uz besplatan ulaz probe je u subotu, 16. srpnja, odradilo 7 bendova: Fanaa, She Is Chaos, Nelaay, Tvoja Stara, Baily’s Beads, Cardboard Machine i MineField.

Ove godine, uz RiUseradiona za reciklažu, koju vodi Savez Udruga Molekule, podržana je i priča SOS Rijekacentar za nenasilje i ljudska prava. Tako se govorilo o seksualnom nasilju među mladima i kako ga zaustaviti, ali i o bitnosti recikliranja.

Samom događaju pridružili su se i volonteri Udruge Terra koja za cilj ima prevenciju i suzbijanje ovisnosti, AIDS-a i ostalih spolno prenosivih bolesti, posebice kod rizičnih i marginaliziranih skupina. Takozvani Tripsittersi, Udruge Terra, sa svojim programom smanjenja štete u noćnim izlascima dijelili su letke, razgovarati s posjetiteljima, ali i pružili pomoć onima koji „pretjeraju u zabavi“.

Skupljali su se i novci za napuštene životinje pa tako pozivamo posjetitelje da slobodno doniraju novčiće kako bi pomogli Azilu za pseDruštvo za zaštitu životinja Rijeka.