Dvadeseti ožujak 2012. godine pokazao se tako sudbonosnim za Rijeku, ulaskom Social Sporta u klub sanirani su financijski dugovi i krenulo je novo poglavlje u novijoj riječkoj nogometnoj povijesti.

– Cilj nam je u nekoliko godina stvoriti jaku Rijeku, među tri najbolja kluba u Hrvatskoj. Ako ne uspijemo u tri godine, uspjet ćemo kasnije! Budite strpljivi, trebat će vremena da se organiziramo na svim razinama i pronađemo prave ljude, rekao je Damir Mišković preuzevši ulogu predsjednika.

Sudbina je tako umiješala prste i postavila Damira Miškovića na čelo Rijeke na njegov rođendan.

Vjerojatno ni oni najoptimističniji navijači nisu predviđali da će to u idućih 11 godina značiti naslov prvaka Hrvatske (2017.), četiri Kupa Hrvatske (2014., 2017., 2019., 2020.), Superkup Hrvatske (2014.), četiri plasmana u skupine Europske lige, playoff Lige prvaka, pobjede nad Milanom, Feyenoordom, Stuttgartom, do zadnje minute na Kantridi je strijepila Sevilla koja je kasnije iste sezone osvojila Europsku ligu.

Nema sumnje da je Rijeka i do tog trenutka baštinila bogatu i ponosnu nogometnu povijest, ali proteklih 11 godina bez konkurencije su najtrofejnije i naravno najuspješnije razdoblje u riječkog nogometnoj povijesti.

Scene slavlja na stadionu HNK Rijeka nakon pobjede protiv Cibalije i osvajanja naslova prvaka, doček na Korzu u trenutku kada je trofej tjedan dana kasnije stigao u Rijeku, slavlje nakon pobjede protiv Stuttgarta ili himna Lige prvaka na Rujevici samo su neki detalja koji će zauvijek ostati urezani u pamćenja navijača Rijeke.

Predsjednik Rijeke s razlogom je ponosan na impresivno zdanje kampa na Rujevici koji prvoj ekipi pruža idealne uvjete za trening. Teško je nabrojati ljude iz stranih Saveza, posjetitelje ili samo izaslanike UEFA-e koji su u superlativima pričali o uvjetima koje Rujevica pruža.

Nakon 10 godina stigla je jedna sezona u kojoj nije bila na željenoj razini u prvom dijelu sezone, ali bez previše pompe upravo je predsjednik Damir Mišković, uz vjerne suradnike, u rekordnom roku dovođenjem trenera Sergeja Jakirovića usmjerio riječki brod u mirne luke.

Čovjek kojega lošiji rezultati u prvom dijelu sezone u niti jednom trenutku nisu obeshrabrili, predsjednik koji je uvijek pronašao rješenje i čiji rad i dalji jamči da će navijači Rijeke uživati u dobrim rezultatima uživati i u sezonama koje dolaze.

Foto: HNK Rijeka

Kalendar događanja

Predavanje
 • 16.07.
 • (19:30)

Ljetna priča iz Benčića: predavanje o riječkim neboderima „Pogled iznad Benčića“

Saznajte kako je osmišljena i realizirana “neboderizacija” Rijeke tijekom 20. st. te kakve su stavove o stambenim tornjevima imali vodeći akteri tadašnje društvene stanogradnje...

Detaljnije

Radionica
 • 17.06. – 18.07.
 • (00:00)

„Poezija je sloboda“ – radionice poezije s Fridom Šarar

Radionice poezije Fride Šarar odvijat će se kroz deset susreta te je poželjno sudjelovanje na svakom. Prijave se primaju putem online obrasca...

Detaljnije

Predstava
 • 19.07. – 20.07.
 • (00:00)

Riječke ljetne noći: predstava „Leica format“ po romanu Daše Drndić

Hrvatska drama u suradnji sa studijem Gluma i mediji Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci...

Detaljnije

Koncert
 • 19.07.
 • (21:30)

The Frajle

The Frajle, koje će nastupiti u Rijeci u okviru Ljeta na Gradini, za sebe kažu kako pjevaju – srcem, što riječka publika uvijek prepozna i nagradi....

Detaljnije

Koncert
 • 21.07.
 • (20:30)

“30 let duše”, obljetnički koncert Karin Kuljanić i Mirjane Bobuš 

Povodom 30 godina glazbenog djelovanja, Karin Kuljanić, na Trsatskoj će gradini pozornicu dijeliti s Mirjanom Bobuš....

Detaljnije

Koncert
 • 01.08.
 • (21:00)

Veliki open air koncert u Rijeci: dolaze Stoned Jesus i Dopelord!

Dobitna kombinacija zaraznih riffova i energičnog nastupa utjelovljuje omiljeni bend hrvatske publike, Stoned Jesus, koji dolazi na Podvežicu u četvrtak, 1.8. Povodom svoje jubilarne turneje kojom obilježavaju 15 godina postojanja, prid...

Detaljnije