Cvijet Mediterana 2019. / Foto: Goran Grudic

U posljednjem, 9. kolu, poslije maratonske borbe remizirala je s Ruskinjom Elenom Tomilovom i sa 6,5 bodova zasluženo osvojila prvo mjesto. O veličini njena pothvata zorno svjedoče ovi podaci – na startu je bila rangirana tek kao deveta igračica turnira, a očekivani rezultat premašila je za više od tri boda. Na drugo mjesto u posljednji trenutak probila se prva nositeljica Talijanka Olga Zimina zahvaljujući pobjedi bez borbe protiv bolesne Ene Cvitan. Treća je Elena Tomilova, a četvrta Ukrajinka Olga Babij, iako je izgubila posljednju partiju protiv naše velemajstorice Mirjane Medić.

Mirjana je kao crna odlično odigrala partiju, u središnjici je osvojila pješaka i zatim rutinski realizirala prednost u topovskoj završnici. Tom pobjedom Mirjana Medić se izdvojila na petom mjestu i može biti vrlo zadovoljna s popravkom rejtinga za 11 bodova.

Patricija Vujnović je nakon remija sa Sandrom Đukić osma sa 3 osvojena boda, a popravila je rejting za 10 bodova.

Rezultati 9. kola:
Zimina-Cvitan 1-0(bez borbe), Rahmangulova-Miladinović 1-0, Đukić-Vujnović remi, Tomilova-Hreščak remi, Babij-Medić 0-1.

Konačan poredak:
Hreščak 6,5 bodova, Zimina i Tomilova po 6, Babij 5,5, Medić 5, Rahmangulova 4,5, Đukić 4, Vujnović 3, Miladinović 2,5, Cvitan 2 boda