Velikim koncertom na Trgu Riječke rezolucije, na kojem će u četvrtak, 10. svibnja od 17 do 1 sat, nastupiti brojni izvođači – Crvena jabuka, Opća opasnost, Gustafi, Denis & Denis, Atomsko sklonište, Mia Dimšić, Damir Kedžo, Zsa Zsa, Mia Negovetić, Tedi Spalato, En Face, Marko Škugor, Jasmin Stavros, Koktelsi, Mauro Staraj i drugi, završava Humanitarna akcija „Sve za našu djecu“. Humanitarna akcija u organizaciji Kanala Ri i Udruge Riječko srce namijenjena je uređenju senzorne sobe Odjela za slijepe i slabovidne učenike Osnovne škole Pećine Rijeka.

Veliki koncert, ali i ostali mnogobrojni programi koji se održavaju u sklopu humanitarne akcije, najavljeni su u studiju Kanala Ri, koji će se na dan koncerta pretvoriti u call centar. Naime, u humanitarnoj akciji se može sudjelovati pozivom na broj 060 9009 (cijena poziva iznosi 5 kuna + PDV), a oni koji tijekom prijenosa koncerta na Kanalu Ri nazovu moći će razgovarati s nekim od poznatih gostiju koji su podržali ovu hvalevrijednu akciju.

Kako je kazala defektologinja Osnovne škole Pećine Javorka Milković, prikupljenim sredstvima namjerava se oplemeniti Odjel za djecu oštećena vida senzornom sobom.

„Senzorna soba je prostor opuštanja i relaksacije, koji omogućava djeci lakše usvajajanje znanja. Stoga je namjeravamo urediti opremom za taktilne i zvučne, ali i svjetlosne stimulacije,“ kazala je Milković.

Na velikom koncertu nastupaju i Pleteri, The Blondes, Gane Rimatore, Fiesta, D’Beni band, Mastersi, 60′ River band te Whiteheads te gost iznenađenja, a program će voditi Ivana Bilen, Belma Džomba, Davor Jurkotić i Mario Lipovšek.

Uoči koncerta, od 8. do 10. svibnja, na Korzu, Trgu Riječke rezolucije i Trgu 128. brigade održat će se i prodajno, gastro – glazbeni dani. Na Korzu će tako polaznici riječkih vrtića i učenici osnovnih škola sa svojim odgajateljicama na Korzu svrhe prodavati rukotvorine, dok će na Trgu Riječke rezolucije održati 8. i 9. svibnja od 16 sati održati gastro manifestacija, tijekom koje će se za 10 kuna moći kupnjom slasnih zalogaja sudjelovati u humanitarnoj akciji. U utorak, 8. svibnja od 18 sati kreće Večer klapa, na kojoj će nastupiti klape Reful, Škrljevo, Baladur, Dišpet i Hreljin, dok će se srijedu, 9. svibnja od 18 sati nastupati Tamburaši za dušu te tamburaški sastavi Primorski bećari, Baruffa, Merak, Fontana i Novi.

Humanitarna akcija „Sve za našu djecu“ održava se po treći put, a protekle je godine bila namijenjena opremanju Odjela hematologije i onkologije Dječje bolnice Kantrida. Kako je nedavno, s nepunih 18 godina, preminuo Matija Katalinić, hrabri mladić koji se dvije godine upravo na tom odjelu Dječje bolnice borio s teškom bolešću, po želji njegove majke „Tamburaši za dušu“ otpjevat će pjesmu „Heroj ulice“.  

Osim putem telefonskog broja 060 9009, koji će biti otvoren do 29. svibnja, sredstva se mogu donirati i izravno na račun akcije IBAN HR 1424020061500060641.

Osnovna škola Pećine redovna je osnovna škola u kojoj djeluje Odjel za djecu oštećena vida. Učenici u Odjel dolaze jednom do dva puta tjedno da bi dodatno uvježbavali vještine čitanja i pisanja na Brailleovom pismu, razvijali neoštećena osjetila, te njegovali i koristili preostali korisni vid, ukoliko se radi o slabovidnoj djeci. Trenutno Odjel pohađa do dvadeset i dvoje polaznika osnovnoškolske dobi iz cijele županije.

Pokrovitelji humanitarne akcije Sve za našu djecu su Grad Rijeka i Primorsko goranska županija.