Chelsea Wolfe
Foto: press materijal

Prvo ime koje organizatori s ponosom najavljuju američka je glazbenica Chelsea Wolfe koja će 1. kolovoza nastupiti na Trsatskoj gradini. Bit će to njen prvi samostalni nastup u ovom dijelu Europe.

Chelsea Wolfe u sklopu europske turneje promovirat će svoj šesti album „Hiss Spun“ koji joj je učvrstio status jedne od najupečatljivijih underground glazbenica današnjice. Njen će specifičan glazbeni izričaj u Rijeci upotpuniti bajkovit ambijent Trsatske gradine.
 
Za razliku od prijašnjih albuma koji su bili vođeni intimom ogoljene folk glazbe („The Grime and the Glow“, „Unknown Rooms“) ili pulsirajućom elektronikom („Pain Is Beauty“, „Abyss“), najnoviji album „Hiss Spun“ izuzetan je zbog kombinacije glasnog basa, tutnjajućih bubnjeva i izdašne distorzije. Sniman u Salemu u Massachusettsu, dijelom je preuzeo ambijent hladne bijele zime Nove Engleske, iako je kostur materijala satkan iz preokreta u Chelseainom osobnom životu za koji sama autorica kaže da ga je obilježilo prihvaćanje vlastite ranjivosti, ljutnja, autodestruktivnost i mračna obiteljska prošlost.
“Htjela sam napisati neku vrstu eskapističke glazbe; osloboditi pjesme koje su tek bile u tijelu”, kaže Wolfe.

To je kopanje po svojoj ali i po nutrini svijeta jedna od najkonzistentnijih tema njenog rada. “Stalno smo bombardirani lošim vijestima, ljude ubijaju bez razloga ili iz suludih razloga, pa imaš osjećaj da je svijet mjesecima u suzama. A onda se sjetiš da je tako od samih početka. To je nevjerojatno i moram pisati o tome”, kaže glazbenica.

Glazba njenog najnovijeg albuma itekako je višeslojna: na snažnu podlogu basa slaže se premaz od nisko-frekvencijskih zvukova, a svemu je tome Chelseain dugogodišnji suradnik Ben Chisholm pridodao uznemirujuće zvukovne kolaže: tutnjavu gradilišta iz Praga, urlik kojota u okolici Chelseaine seoske kuće u Kaliforniji, struganje strojeva po podu skladišta prijateljeva radnog mjesta…

Snažni i emotivni tekstovi s iscjeljujućim efektom, neobični zvučni kolaži i ambijent Trsatske gradine i više su no valjana preporuka da 1. kolovoza u svojim kalendarima podvučete crvenim markerom.

Prodaja early bird ulaznica kreće od utorka, 3.4. od 12 sati i to po cijeni od 105,00 kn. Ponuda traje sve do nedjelje 6.5. Od ponedjeljka, 7.5. cijena ulaznica penje se na 125,00 kn, dok je na dan koncerta cijena 155,00 kn.
 
Prodajna mjesta: sustav Entrio, Dallas music shop Rijeka i Vintage bar Trsatska gradina.