Nakon što su krajem 2020. objavili moćni singl “Sonic Heart”, riječki alternativni rock bend Chasing Nord novim glazbenim uratkom “I Feel You” još jednom demonstriraju glazbenu i žanrovsku zaigranost u svojem progresivnom rock izričaju.

Nakon spontane odluke da obrade jedne od najvećih, electro pop velikane Depeche Mode, Chasing Nord odlučno provlače gitarski rif kroz cijelu pjesmu te ju hipnotičkim melodijama i harmama šalju u jednu novu dimenziju, kako u zvuku tako i u vizualnom kontekstu.

Unatoč koroni, spot za “I Feel You” sniman je izvan zemlje, i to u Beču, a u spotu je briljirala sve poznatija mlada austrijska glumica i model Camilla Lengauer. Camilla se, isključivo za potrebe spota, postarala nekih 30 do 40 godina, te se do kraja spota uspješno vratila u prvobitno stanje. Ništa čudno ako znamo da su redateljsku palicu i kreativni dio na sebe preuzeli Ira Tomić i John Kardum, dvojac koji je u više navrata surađivao s bendom, a ovim artističkim igrano-animiranim spotom na granici jave i sna definitivno su tu suradnju uspješno podigli za još jednu stepenicu.

Bend ovom interpretacijom želi izraziti maksimalno poštovanje prema djelu Depeche Modea i njihovom utjecaju na sam bend. Nakon što su je godinama razvijali kroz nastupe uživo, Chasing Nord dostavljaju nam “I Feel You” dostojnu dijeljenja sa svijetom.

Izvođač: Chasing Nord
Tekst: Martin Gore
Glazbeni inženjeri: Matej Zec, G.I.S. i Matko Margan, Studio Maraton
Mix inženjer: Asher Z. Ally
Mastering inženjer: Ermin Hamidović, Systematic Productions
Video: Ira & John
Vizual: Ivo Matić
Izdavač: Geenger Records
Datum izdavanja: 9. travanj 2021.