U sklopu All Digital Weeka, koji je u tijeku, pripremili su Natjecanje iz programiranja putem online evaluatora. Bit će potrebna registracija u sustav pomoću email adrese ili putem ostalih platformi (Facebook, Google, LinkedIn, GitHub).

Svoje znanje možeš pokazati u natjecanju iz 3D modeliranja. Model napravite doma i pošaljete na mail iperisa@ctk-rijeka.hr, screenshot će objaviti na facebook stranici kako bi korisnici CTK Rijeka mogli ostaviti svoj glas. Tri najbolja modela će isprintati i poslati na kućnu adresu.

Tu je i natjecanje iz robotike na temu Moj izum za život u zatvorenom. Možete napraviti bilo što i kratki video poslati na iperisa@ctk-rijeka.hr. Radovi će se objaviti na CTK-ovoj facebook stranici. Vrijednu nagradu dobit će najbolji rad. Video savjeti za odrasle i osobe starije životne dobi, koji će im pomoći u digitalnom svijetu, objavljuju na svojim društvenim mrežama. Kampanjom  Get Your Facts Straight ukazuju na dezinformacije kojih u medijima ima jako puno, a tome smo svjedoci i ovih dana.

CTK Rijeka će obilježiti i Dane medijske pismenosti online aktivnostima, a cilj je osvijestiti javnost o važnosti medijske pismenosti, osnažiti građane, posebice djecu i mlade za kritičko promišljanje medijskih sadržaja. Vještine medijske pismenosti u kriznim trenutcima su jako važne, a to možemo vidjeti i posljednjih dana te nam mogu pomoći da se zaštitimo od utjecaja brojnih neprovjerenih informacija i dezinformacija koje prate primjerice pandemiju koronavirusa i upravo se brzinom virusa šire društvenim mrežama i prosljeđuju putem aplikacija za dopisivanje, a velik je problem i senzacionalistički pristup određenog broja medija. Kako prepoznati takve vijesti pokušat ćemo objasniti i kroz online kampanju, koju provodimo kroz projekt Get Your Facts Straight. Na društvenim mrežama provodi se kampanja kojoj je upravo cilj osvijestiti problem lažnih vijesti i dezinformacija.

Sve edukacije i kampanje možete pratiti putem web stranice www.ctk-rijeka.hr, te na društvenim mrežama Facebook i Instagram.