U HKD-u na Sušaku održao se Dan japanske kulture koji su zajednički organizirali Turistička zajednica grada Rijeke, NPO JCEA-japansko-hrvatsko društvo razmjene iz Osake i We Link agencija iz Osake.

U glavnom događanju nastupili su Hagakure bubnjari iz grada Saga s otoka Kyushu i umjetnik Baikei Uehira, dio originalne postave profesionalne samurajske grupe iz filma Kill Bill – Katana Yaichi te umjetnicima kaligrafije Taiga Uehira i Uehira Seikei.

U sklopu programa održana je demonstracija drevne vještine samuraja i korištenje samurajskih sablji te je troje djece iz publike dobilo priliku i da se sami okušaju u ovoj vještini. Nastupio je i niz izvođača iz Kawasakija, grada prijatelja Rijeke: kombinacija umjetnosti ikebane i tradicionalnih japanskih bubnjara Musashino Drums Society te nekoliko nastupa kojima su se prezentirale tradicionalne japanske pjesme i plesovi.

U sklopu programa u atriju HKD-a na Sušaku može se razgledati oslikani unikati japanskih tapiserija Kakedziku koje je izradio sensei Baikei Uehira sa svojim suradnicima.