U Galeriji SKC otvorena je izložba “Budi što želiš” članica udruge Animatori, koja se bavi pitanjima identiteta, slobode, društvenih normi, emocija, i to uz interaktivne punktove.

Praktičarke iz područja rada s ljudima (u školi, radionicama, galeriji) sve od reda diplomantice Akademije primijenjene umjetnosti u Rijeci, prenose nam uz znanje i iskustva koja su stekle u radu ideju i važnost suočavanja sa svim slojevima vlastitog bića i prezentacije svoje istine društvu.

Umjetnost je za Animatore medij propitivanja, ali i emocionalnog rasta te potiču studente i studentice na cjelovito shvaćanje sebe, vlastitog rada i odnosa sa drugim ljudima; kao i razumijevanje slojevitosti umjetničkog djela. Ovom izložbom također upoznajemo mlade umjetnice, Suzanu Ravaršan, Josipu Komljenović, Carry-Lee Hent, Petru Kožar i Martu Vučković, te prilike i izbore koji su za njih slijedili nakon Akademije, kako bi se studenticama i studentima približile mogućnosti koje bi i njima mogle biti na raspolaganju.

Interaktivna izložba ostvarena je unutar ciklusa Priče iz prakse Galerije SKC koje prenose znanja i iskustva od strane praktičara iz područja kulture i umjetnosti znatiželjnicima.

Izložbu je moguće pogledati do 20. 2. 2020. Galerija SKC otvorit će jedan termin posjete izložbi uz vodstvo od strane umjetnica, svi zainteresirani mogu se javiti komentarom na album ili sms-om na 095 570 6331, dovoljno je napisati ime i prezime i e-mail adresu ili pratiti mrežne stranice SKC-a i pridružiti se vođenoj posjeti.