Spot za pjesmu o malom gradiću u Italiji ’50-ih godina protekloj stoljeća trebao je biti snimljena na Kubi, no na kraju je zbog talijanske arhitekture, zanimljivog lučkog područja i mediteranskog šarma ipak odabrana Rijeka.

Video se snimao na nekoliko lokacija, koje su dočarale duh Italije – u zgradi Transadrije, Senjskom pristaništu, Trgu Principij te caffe baru “Skradin” u Vodovodnoj ulici. Budući da Mikine pjesme imaju milijunske preglede na Youtubu, ovo je i svojevrsna promocija Rijeke.

Spot je snimljen u aranžmanu produkcija Bunker iz Zagreba, Goodmorning captain i My Accomplice iz Londona, dok režiju potpisuje WIZ, prema Britanskom filmskom institutu (BFI), jedan od najboljih britanskih režisera
video-sportova.

Mika, režiser, produkcija i ekipa, oduševljeni su Rijekom.

„Ovo je bila moja prva posjeta Rijeci i to je jedno prekrasno iskustvo. Sjajno sam se proveo razgovarajući s nevjerojatnim lokalnim glumačkim postavom i osobljem i otkrivajući grad. Snimali smo na vrlo zanimljivim lokacijama koje na kameri nevjerojatno izgledaju. Grad ima snažan karakter te je upoznavanje s njegovom prošlošću bilo fascinantno, kazao je Mika, čestitajući Rijeci i Riječaninima na osvajanju titule Europske prijestolnice kulture 2020.

Pogledajte spot i prepoznajte vizure Rijeke!