Intrigantna plesna predstava “Body Shots” 24. studenoga u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku predstavila je pet vrsnih plesača.

Predstava je nastala u koprodukciji CocoonDancea sa Zagrebačkim plesnim centrom i Staatstheater Darmstadtom, a u okviru Fonds Doppelpass by Kulturstiftung des Bundes.

Kako se navodi u opisu “Body Shots”, oni izvlače tepih ispod naših nogu, uzrokuju nelagodu, otuđenost, čak i gađenje. Antropomorfna bića, artefakti, hermafroditska stvorenja bez duše i ljudski organizam i stroj – intiman i human, a istovremeno i mrtvi predmet koji se čini radikalno čudnim.

Predstava istražuje usku granicu percepcije između ovih umjetnih bića i nas i dizajnira gotovo ljudsko zamjensko tijelo: anonimno, bez roda, etničkih i društvenih normi i stereotipa, koje u najboljem slučaju postaje empatično tijelo za gledatelje koji pozivaju da na njih projicirajte svoje strahove, želje i osjećaja. Ono što ostaje je vizija ljudskog postojanja i pitanje što je zapravo ljudsko biće.

 

S Body Shotsom, CocoonDance nastavlja seriju dekonstrukcijskih tijela poput VIS MOTRIXa i potrage za još uvijek nepromišljenim i postljudskim tijelom.

Autori i izvođači predstave su: Fa-Hsuan Chen, Martina De Dominicis, Alvaro Esteban, Eleonora Vrdoljak i Marin Lemic. Koreografiju je načinila Rafaële Giovanola, kompozitor je Jörg Ritzenhoff, za scenu i kostime zaslužna je Petra Dančević, za dizajn svjetla Marino Frankola, video, odnosno fotografije djelo su Nevena Petrovića, a dramaturg je Rainald Endrass.