U organizaciji Gradske knjižnice Rijeka, u Dječjoj kući u kvartu kulture “Benčić” održalo se predstavljanje jedinstvene knjige “Blackbook Croatia”, uredničkog tima Matije Vnučeca, Alena Milera i Krešimira Golubića, u nakladi Digital Graffiti uz prikladnu pop-up izložbu izabranih radova.

U knjizi su po prvi put objedinjeni radovi gotovo cjelokupne hrvatske graffiti scene, a među njima je i 30-ak radova crtača iz Rijeke. Radovi su predstavljeni kroz onaj najintimniji dio svakog crtača grafita, njihove skice uz pomoć kojih umjetnici kreću na put usavršavanja vještine izvođenja i osobnog stila svojih graffiti murala. Knjiga predstavlja 192 umjetnika sa 192 rada sakupljena u periodu od ljeta 2020. pa do jeseni 2021. godine.

Autorski tim ove jedinstvene knjige, Matija Vnučec, Alen Miler i Krešimir Golubić otkrili su nam kako je uopće došlo do ideje za „Blackbook Croatia“, kako su se počeli baviti grafitima te više o riječkoj grafiterskoj sceni. Sve od navedenog, pogledajte (i otkrijte) u prilogu.