Bioprognoza srednje

U subotu i nedjelju, 9. i 10. veljače, većina ljudi će se zbog povoljnih biometeoroloških prilika osjećati dobro i neće mati tegobe uzrokovane vremenom. Ujutro je zbog niskih temperatura potrebna adekvatna zaštita, posebno kod astmatičara i srčanih bolesnika.

Zbog utjecaja ciklone na naše područje biometeorološke će prilike u ponedjeljak, 11. veljače, biti nepovoljne. Ujutro će biti vrlo hladno, osobito u unutrašnjosti, pa je potrebno primjereno se zaštititi. Kod meteoropata je moguća glavobolja, razdražljivost, umor i slabija koncentracija. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici biti će pojačane. U istočnoj Hrvatskoj će nepovoljan utjecaj vremena biti slabiji pa će biometeorološke prilike biti nešto povoljnije.

U utorak, 12. veljače, nepovoljne biometeorološke prilike će kod mnogih meteoropata uzrokovati glavobolju, umor, razdražljivost i manjak energije. Pojačane tegobe će osjećati i kronični bolesnici.

Biometeorološku prognozu izrađuje Državni hidrometeorološki zavod u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

Kalendar događanja