Biometeorološka prognoza

Prema biometeorološkoj prognozi Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) od 31. listopada do 2. studenog, na području Jadrana koncentracija peludi čempresa bit će niska, a peludi korova u istočnom dijelu zemlje.

U srijedu, 31. listopada, biometeorološke će prilike posvuda biti nepovoljne. Kod meteoropata se mogu javiti poteškoće sa snom, glavobolja, razdražljivost i bolovi na mjestima ranijih ozljeda. Tegobe od kojih pate kronični bolesnici bit će pojačane vremenskim utjecajem.

Biometeorološke će prilike u četvrtak, 1. studenog, u prvom dijelu dana biti nepovoljne. Kod meteoropata i kroničnih bolesnika se zbog toga mogu javiti razdražljivost, glavobolja, umor i slabija koncentracija. Prema kraju dana nepovoljan biometeorološki utjecaj će slabiti, a s njime i tegobe uzrokovane vremenom.

U petak, 2. studenog, biometeorološke će prilike biti nešto povoljnije nego prethodnih dana. Stoga će tegobe od kojih su meteoropati i kronični bolesnici patili biti slabije izražene. Manje poteškoće s raspoloženjem moguće su kod osjetljivijih ljudi.

Biometeorološku prognozu izrađuje Državni hidrometeorološki zavod u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo “Dr. Andrija

Štampar”.

Peludna sezona za 2012. godinu je završena. S ponovnim objavljivanjem peludne prognoze DHMZ će započeti početkom 2013. godine kada se pojave prva peludna zrnca u zraku.

Kalendar događanja

Skip to content