Rijeka je ujedno stigla do pete pobjede u posljednjih šest gostovanja u Splitu.

Prvih deset minuta donijelo je ispitivanje snaga, bez ijedne prilike na obje strane. Onda je uslijedio udarac Kalinića i obrana Labrovića. Rijeka je vrlo brzo preuzela inicijativu i imala je loptu u svom posjedu. U 17. minuti to je urodilo udarcem Princea i kornerom. Čerin je ubacio, Drmić se najbolje snašao i poentirao – 0:1.

U 21. gužva pred golom Rijeke, na kraju svega Grgić se našao u odličnoj situaciji u kaznenom prostoru, ali riječka obrana požrtvovnim blokom je zaustavila udarac.

Uslijedio je jedan udarac Princea (25′) i onda je stigao drugi gol Rijeke. U 33. minuti Pavičić je u završnici pronašao Vučkića na 16 metara za drugi gol Rijeke na Poljudu – 0:2!

U 51. minuti Gužva pred golom Rijeke, Elez je pucao, Labrović brani. Tri minute kasnije Kalinić se našao u odličnoj situaciji, Krešić je blokirao udarac. Tri minute kasnije Kalinić se našao u odličnoj situaciji, sjajni Krešić blokirao je udarac.

Hajduk Rijeka 1-3

Veliko slavlje nogometaša Rijeke za velika tri boda na Poljudu

U 62. minuti Subašić je loše ispucao loptu, Drmić ju je primio na 16 metara ali udarac je završio u bloku. I onda u 69. minuti Sahiti je pucao, Krešić je pokušao blokirati, ali lopta je došla do Livaje koji je poentirao glavom – 1:2.

Hajduk je krenuo po remi, Rijeka je dobro zatvarala sve opasnosti, a pobjedu je potvrdila u 86. minuti. Smolčić je izveo slobodan udarac, Krešić se najbolje snašao i zabio – 1:3.

Veliko slavlje nogometaša Rijeke za velika tri boda na Poljudu.

Hajduk – Rijeka 1:3

Utakmica 25. kola Hrvatski telekom Prve lige: Hajduk – Rijeka 1:3 (0:2). Stadion Poljud. Gledatelja: 11.453. Stadion Poljud. Sudac: Fran Jović (Zagreb).

Strijelci: 0:1 Drmić (17′), 0:2 Vučkić (33′), 1:2 Livaja (69′), 1:3 Krešić (86′).

Žuti kartoni: Grgić, Kalinić, Biuk, Fossati (Hajduk), Smolčić, Solano, Prince (Rijeka).

HAJDUK: Subašić, Katić, Vuković (od 46′ Fossati), Kalinić, Livaja, Grgić, Melnjak (od 74′ Čolina), Elez (od 85′ Biuk), Lovrencsics (od 46′ Mikanović), Sahiti (od 77′ Mlakar), Ferro.

RIJEKA: Labrović, Pavičić, Prince (od 73′ Vukčević), Velkovski, Krešić, Čerin, Drmić (od 90′ Čestić), Vučkić (od 83′ Lepinjica), Solano, Selahi (od 73′ Liber), Smolčić.

Foto: HNK Rijeka

Kalendar događanja

Izložba
 • 27.06. – 09.07.
 • (19:00)

Putujuća izložba fotografija “Tokyo Before / After” u Kortilu

Izložba predstavlja profil Tokija kroz umjetnost fotografije, pri čemu se prizori iz 1930/1940-ih izlažu kao suprotnost onima nastalima nakon 2010. godine...

Detaljnije

Film
 • 06.07.
 • (21:00)

Dokumentarni filmovi u Društvenom centru Drenova

U sklopu manifestacije Ljeto na Drenovi u srijedu 6. srpnja u 21 sat u dvorištu Društvenog centra Drenova na adresi Drenovski put 138a, u suradnji s LFF-om možete pogledati dva kratkometražna dokumentarna filma....

Detaljnije

Književni susret
 • 07.07.
 • (20:00)

Knjiga na nezgodnim mjestima: Dino Pešut u pothodniku ispod autoceste na Krnjevu

U četvrtak 7. srpnja u 20 sati u pothodniku na Krnjevu koji prolazi ispred autoceste, a u kojeg se ulazi iz Medovićeve ulice održat se novi susret iz ciklusa Knjiga na nezgodnim mjestima Gradske knjižnice Rijeka....

Detaljnije

Festival
 • 07.07.
 • (21:00)

Lela Kaplowitz Trio stiže na Festival Štikla

Cijenjena hrvatska jazz vokalistica sa svjetskim glazbenim iskustvom Lela Kaplowitz je nastupala u Madison Square Gardenu, Birdlandu i Blue Noteu u New Yorku, na mnogim prestižnim jazz festivalima te s vrhunskim jazz glazbenicima diljem sv...

Detaljnije

Koncert
 • 07.07. – 08.07.
 • (20:00)

LET 3 otvara Riječku zvečku

Veliko otvaranje festivala Riječka zvečka uz neprikosnovene vladare koncertnih pozornica - riječki Let 3...

Detaljnije

Koncert
 • 12.07.
 • (20:00)

Kultur Shock u Rijeci!

Atipični i politički bezobrazni sa sevdahom, punkom i rockom u savršenoj kombinaciji, u Rijeku dolaze nabrijani da bi vas ”kulturno šokirali”!...

Detaljnije