Predstava “Avanture maloga Juju”, autorica Ivane Đule i Milice Sinkauz, temeljena na popularnoj dječjoj pjesmi Žarka Roja i Petra Bergama, premijerno će se u režiji Renate Carole Gatice izvesti u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka 22. rujna, najavljeno je utorak na konferenciji za medije.

Uz skladbu “Avanture maloga Juju”, u predstavi namijenjenoj malim gledateljima starijima od tri godine, izvodi se glazba skladateljice Ivane Đule, kreatorica scenografije, objekata i kostima je Alena Pavlović, suradnik za scenski pokret je Damian Cortes Alberti a oblikovatelj svjetla Sanjin Seršić.

U ulozi Jujua nastupit će Tilen Kožamelj, novi stalni član ansambla riječkoga Gradskog kazališta lutaka od 1. rujna, a u ostalim ulogama su Damir Orlić, Andrea Špindel, David Petrović i Zlatko Vicić.

Ravnateljica GKL Rijeka Magdalena Lupi Alvir kazala je da ovom predstavom počinje nova sezona pod motom “Odrastamo hrabro u kazalištu”, s namjerom istraživanja raznih gledišta odrastanja. To nije klasična lutkarska predstava iako ima elemente animacije, bazira se na tjelesnom pokretu, ritmovima i glazbi. Ova predstava je ujedno praizvedba temeljena na popularnoj pjesmi, kazala je Lupi Alvir. Predstava ima potencijal
postati pravi kazališni hit, ocijenila je.

Redateljica Renata Carola Gatica istaknula je kvalitetu glumačke, ali i autorske ekipe, naglasivši da je time njen redateljski zadatak bio znatno olakšan. Ušli smo u pripreme predstave vrlo konkretno i znali smo što želimo, rekla je. Bilo je važno zadovoljiti djecu, koja vole ovu pjesmu, ali i njihove roditelje, odgajateljice i učiteljice, koji mogu imati bojazan kako će se na scenu pretočiti tekst pjesme u kojoj se spominje krokodil i napad
na Jujua, ali smo to izveli na način koji neće nikoga preplašiti, rekla je redateljica.

Predstava je za uzrast za 3+, a više informacija dostupno je na internetskim stranicama Gradskog kazališta lutaka Rijeka.

Kalendar događanja