KD Autotrolej, u skladu s preporukom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-a, pripremio je uputu za korištenja javnog gradskog prijevoza tijekom epidemije koronavirusa (COVID-19), te moli sve korisnike da se ih se pridržavaju. Time štite ne samo sebe nego i putnike vozače autobusa.

Prilikom ulaska u vozilo obavezno je dezinficirati ruke i nositi zaštitnu masku, bilo koje vrste, a lice se može zaštiti maramom ili šalom.

Držanje socijalne distance

Korisnici trebaju održavati socijalnu distancu s razdaljinom od minimalno jednog metra, zbog čega se, ovisno o vrsti vozila, smanjuju i prijevozni kapaciteti. Tako se minibusom može voziti 15 putnika, standardnim autobusom 30, a zglobnim autobusom 50 putnika.

Mole se putnici da o svemu navedenom vode računa, odnosno da ne ulaze u vozilo, ukoliko procijene da je u njemu nemoguće održati socijalnu distancu.

Za ulaz i izlaz iz vozila koriste se srednja i zadnja vrata, s tim da se do konca ovog tjedna očekuje montaža zaštitnog pleksiglasa kod vozača, što će omogućiti i ulazak na prva vrata.

Preporuka korisnicima javnog gradskog prijevoza je da karte kupuju unaprijed na prodajnom mjestima KD-a Autotrolej, te na kioscima Tiska i iNovina.

Prijevoz je namijenjen prvenstveno osobama koje odlaze na posao ili imaju neodgodive obveze. Preporuka je ostalima, a posebno umirovljenicima i starijim osobama, da ne koriste javni prijevoz ako im to nije neophodno nužno, a ako već moraju, da to čine izvan vršnih perioda radi vlastite sigurnosti i sigurnosti svih ostalih korisnika.

Putnicima je također poslan apel da ukoliko osjećaju neki od simptoma zaraženosti koronavirusom, poput kašlja ili temperature, da ne koriste javni gradski prijevoz.

Oznake