U sklopu popuštanja protuepidemijskih mjera, Astronomski centar Rijeka od danas, 20. svibnja, nastavlja s radom, pripremivši zanimljiv program u planetariju, dok zvjezdarnica ostaje zatvorena.

Program u digitalnom planetariju obuhvaća programe posvećene planeti Zemlji – filmove „Utrka do Zemlje“, „Put u svijet dinosaura“ i „Dva mala komada stakla“ te interaktivne prezentacije „Planeti Sunčeva sustava“ i „Vodič noćnim nebom“. Detaljnije o programu na mrežnim stranicama Astronomskog centra Rijeka.

Sukladno protuepidemijskim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, uvedeni su uvjeti za posjete Astronomskom centru Rijeka.

Tako u prostoru digitalnog planetarija istovremeno može boraviti najviše 15 posjetitelja, velike dvorane 20 te multimedijalne sale 9 posjetitelja, uz obavezno održavanje međusobne udaljenosti od najmanje 1.5 metra. Pri ulasku u prostore Centar potrebno je dezinficirati ruke i obuću osiguranim sredstvima, a posjetiteljima se savjetujete nositi maske i druga pokrivala za usta i nos.

Ulaznice

Ulaznice je moguće kupiti online, putem sustava mojekarte.hr te u samom objektu. U prostor prodaje ulaznica dozvoljen je pojedinačni ulaz. Posjetitelji se mole da prema mogućnostima pripreme točni iznos novca prilikom kupnje ulaznica. Također, posjetitelji su zamoljeni da što manje dodiruju površine, izložene plakate, eksponate i sl.

Planetarij radi u popodnevnim i večernjim terminima od utorka do subote, a caffe bar od 8 do 22 sata od ponedjeljka do nedjelje.

Za organizirane grupe od 8 ljudi i više moguće je organizirati film i/ili show u drugom terminu te na različitim stranim jezicima uz prethodnu najavu .

Više informacija može se dobiti od utorka do subote od 14 do 17 sati na telefon 051 455 700 ili putem e-maila astronomski-centar-rijeka@rijekasport.hr.

 

Kalendar događanja

Izložba
 • 27.07. – 27.09.
 • (20:00)

Međunarodna skupna izložba ’90e: Ožiljci’ i samostalna izložba Sandra Đukića i Bojana Salaja

Otvorenje dviju izložbi u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti Rijeka održati će se u utorak, 27. srpnja 2021. od 20 sati....

Detaljnije

Izložba
 • 06.07. – 30.07.
 • (20:00)

Izložba Mislava Lešića Realizam ćorava sokaka u Galeriji Kortil

U utorak 6.7. u 20 sati Galerija Kortil otvara izložbu Mislava Lešića Realizam ćorava sokaka, a za sve zainteresirane izložba će ostati otvorena kroz cijeli 7. mjesec....

Detaljnije

Koncert
 • 31.07.
 • (16:00)

On the Terrace Open Air – party elektronske glazbe

Po uzoru na europske i svjetske trendove po prvi puta se održava „On the Terrace Open Air“, koncept koji obuhvaća glazbu, vizualnu umjetnost te ugostiteljski sadržaj na povijesnoj lokaciji kao što je Trsatska gradina....

Detaljnije

Izložba
 • 02.08. – 14.08.
 • (17:00)

Jednog dana život će biti lijep

U ponedjeljak, 2. kolovoza u Galeriji Kortil (Strossmayerova 1) bit će otvorena audio-vizualna izložba “Jednog dana život će biti lijep” Barbare Matejčić i Ane Opalić, a koju ćete moći posjetiti sve do 14. kolovoza....

Detaljnije

Izložba
 • 04.08. – 31.08.
 • (00:00)

Pet godina glagoljice u Ronjgima 2015.-2020.

U Galeriji Juraj Klović održati će se skupna izložba radova sa internacionalne izložbe umjetničke keramike "Pet godina glagoljice u Ronjgima 2015.-2020."....

Detaljnije

Koncert
 • 07.08.
 • (21:30)

Tedi Spalato i Ante Gelo na Gradini

Tedi Spalato i Ante Gelo nastupiti će na Trsatskoj gradini u subotu 7. kolovoza u sklopu 16. Ljeta na Gradini....

Detaljnije