Art-kino Croatia obilježilo je deset godina postojanja posebnom filmskom projekcijom – pretpremijernim prikazivanjem novog filma Vinka Brešana „Koja je ovo država“. Potpuno ispunjena kino dvorana još je jedan pokazatelj vjernosti riječke publike jednoj od omiljenih gradskih kulturnih ustanova.

Pretpremijera filma „Koja je ovo država“ nakon dugog iščekivanja okupila je mnogobrojnu publiku sačinjenu velikim dijelom od riječkih kulturnjaka i umjetnika. Vinko Brešan, jedan od najznamenitijih redatelja suvremenog hrvatskog filma, uveo je gledatelje u svoju novu komediju koja objedinjuje tri paralelne priče svojih glavnih likova. Istovremeno duhovit i pesimističan u svojoj kritici političkog oportunizma, film je bio primljen jednim od najduljih aplauza među premijerama u Art-kinu.

U deset godina Art-kino Croatia ostvarilo je brojne ciljeve uključenja publike u svoj program te se može ponositi prisnim odnosom sa svojim posjetiteljima. Što građane čeka u budućem radu kina, možete čuti u video prilogu.