Od ove jeseni posjetitelji riječkog Art-kina mogu uživati u najsuvremenijem filmskom iskustvu nakon što je u kinu uspješno provedena nabava, doprema i instalacija novog 4K projektora, izravno iz belgijske tvrtke Barco, koje na filmskom platnu projicira sliku po najvišim standardima suvremenih kinoprojekcija.

Nabava novog laserskog 4K projektora rezultat je dotrajalosti dosadašnjeg projektora, ali i želje Art-kina da prilikom nabave nove vrijedne opreme bude u rangu najbolje suvremene kino produkcije. Naime, postojeći projektor u dvorani Art-kino Croatia postavljen je 2013. godine te je proteklih deset godina bio u svakodnevnoj uporabi, kako u jutarnjim terminima kada se ondje održavaju filmske projekcije za škole i vrtiće, tako i u večernjim terminima za javnost.

Novi 4k projektor

Novi 4K projektor izravno iz belgijske tvrtke Barco

Budući da se tom projektoru morala pronaći alternativa, Art-kino je odlučilo unaprijediti postojeće gledateljsko iskustvo i pratiti suvremene tehnološke trendove uz nabavu laserskog 4K projektora koji ima bolju rezoluciju, pruža oštriju i kvalitetniju sliku te veće kontraste. Naime, doživljaj kina u 4K rezoluciji osigurava četiri puta veću razlučivost od postojećeg 2K projektora i četiri puta više piksela za još veću kvalitetu slike.

Spomenute su se kvalitete objedinile u novom SP4K-15B modelu belgijskog proizvođača Barco koji jamči i veću energetsku učinkovitost od dosadašnjeg projektora, čime Art-kino s ponosom implementira i zelene politike u svoj rad.

Kontinuirani rad na tehničkoj izvrsnosti

Ova je nabava ishod kontinuiranog rada Art-kina na tehničkoj izvrsnosti u izvedbi programa, s ciljem da tijekom svih petnaest godina djelovanja kino publici donosi vrijedne novitete na području filmske produkcije, ali i suvremene svjetske dosege u njihovoj projekciji.

Ravnateljica Slobodanka Mišković

Želimo biti na tehnički najsuvremenijem nivou svjetskih kinodvorana – ravnateljica Slobodanka Mišković

U našem nam je radu jednako stalo do programske profiliranosti i izvrsne tehničke izvedbe koja je preduvjet za svako dobro kino iskustvo. S jedne strane, uvijek se trudimo biti inovativni i često izmještati koncept kina iz dvorane na brojne vanjske i inovativne lokacije. S druge strane, u našem sjedištu – a to je dvorana Art-kino Croatia – želimo biti na tehnički najsuvremenijem nivou svjetskih kinodvorana, što nije lak zadatak u gabaritima ove dvorane, nama najljepše i najdraže, no koja je istovremeno građena prema nekim prijašnjim standardima koji nisu mogli predvidjeti sve trenutne tehnološke dosege kino produkcije. Međutim, to je izazov s kojim se spremno suočavamo, sa željom da Art-kino posjetiteljima uvijek predstavlja mjesto koje najbolje povezuje istovremeno nostalgično kino iskustvo nekih prošlih vremena te iskustvo nevjerojatnih tehnoloških dostignuća u kojem sada živimo, ističe ravnateljica Art-kina Slobodanka Mišković.

Dobar je podsjetnik na to i činjenica da Art-kino uz novi 4K projektor, u svojoj projekcijskoj kabini ima i koristi i 16 mm te 35 mm projektore, kao jedno od posljednjih kina u Hrvatskoj i šire koja prikazuju filmove u svim standardnim, novim i starim, prikazivačkim formatima.

Novi 4K projektor Art-kina financiran je sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Rijeke te vlastitim sredstvima Art-kina.

Kalendar događanja

Radionica
 • 17.06. – 18.07.
 • (00:00)

„Poezija je sloboda“ – radionice poezije s Fridom Šarar

Radionice poezije Fride Šarar odvijat će se kroz deset susreta te je poželjno sudjelovanje na svakom. Prijave se primaju putem online obrasca...

Detaljnije

Predstava
 • 19.07. – 20.07.
 • (00:00)

Riječke ljetne noći: predstava „Leica format“ po romanu Daše Drndić

Hrvatska drama u suradnji sa studijem Gluma i mediji Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci...

Detaljnije

Koncert
 • 19.07.
 • (21:30)

The Frajle

The Frajle, koje će nastupiti u Rijeci u okviru Ljeta na Gradini, za sebe kažu kako pjevaju – srcem, što riječka publika uvijek prepozna i nagradi....

Detaljnije

Koncert
 • 21.07.
 • (20:30)

“30 let duše”, obljetnički koncert Karin Kuljanić i Mirjane Bobuš 

Povodom 30 godina glazbenog djelovanja, Karin Kuljanić, na Trsatskoj će gradini pozornicu dijeliti s Mirjanom Bobuš....

Detaljnije

Projekcija
 • 25.07.
 • (21:00)

Ljetna priča iz Benčića: inkluzivne projekcije ljetne večeri „Film svima“

GKR i Film svima ponovno udružuju snage i ovoga puta na veliko platno kina Benčić donose besplatne projekcije za sve nas...

Detaljnije

Koncert
 • 01.08.
 • (21:00)

Veliki open air koncert u Rijeci: dolaze Stoned Jesus i Dopelord!

Dobitna kombinacija zaraznih riffova i energičnog nastupa utjelovljuje omiljeni bend hrvatske publike, Stoned Jesus, koji dolazi na Podvežicu u četvrtak, 1.8. Povodom svoje jubilarne turneje kojom obilježavaju 15 godina postojanja, prid...

Detaljnije