Art kamp je održan četvrtu godinu za redom pri beach baru Empeduji. Centralno događanje Art kampa bio je razgovor imena Žena na plaži koji je moderirala Nadežda Elezović. Njene sugovornice bile su Nadija Mustapić, Kata Mijatović i Milijana Babić, umjetnice koje su pojedinačno predstavljale radove koji tematiziraju snove, rodnu podjelu rada te devastaciju prirode i kulture. Nakon razgovora, posjetitelji su imali priliku učestvovati u osebujnom performansu Vlaste Delimar naziva Starjeti znači rasti.

Koristeći umjetne penise kupljene u sex shopu kao rekvizite, Delimar se dotakla tabua seksualnosti u poznoj dobi, naročito što se tiče usredotočenja na vlastiti užitak i spolnu ispunjenost.

Drugi dio programa, Večer ciganske strasti, održan je u suradnji s projektom Spajalica Muzeja moderne i suvremene umjetnosti. Uključivao je brojne nastupe čiji je cilj promocija romske kulture čiju režiju potpisuje Ismet Mutiši Morski. Scensko-glazbeni program bio je sadržan od prezentacija različitih romskih plesnih stilova te od koncerta i seta DJ-a Oseke – poznatijeg kao Slaven Tolj.

Kalendar događanja