U Hrvatskoj 60 tisuća djece živi ispod praga siromaštva, a 20 tisuća zbog neimaštine nikad nije pohađalo izvanškolsku aktivnost. Svakom drugom siromašnom djetetu nedostupne su usluge osoba poput logopeda i drugih stručnjaka neophodnih za njihov razvoj, a nemaju ni mogućnosti za odlazak u kino, kazalište i muzej, kao ni na školske izlete ili izlete s obitelji.

U Rijeci 500 djece živi ispod razine siromaštva, a program udruge Centar za kulturu dijaloga „Moje mjesto pod suncem“ jedini je program u Rijeci koji sustavno radi s pedesetak djece koja žive ispod praga siromaštva, svakodnevno im pružajući pomoć u učenju kroz niz radionica te kulturne i sportske sadržaje. Ovom akcijom želi se apelirati na javnost zbog pogubnog utjecaja socijalne nejednakosti među djecom te da zajednica rješavanju ovoga problemu pristupi konkretnim aktivnostima i smanji socijalno raslojavanje najmlađih pripadnika našega društva, gradeći društvo jednakih šansi u kojem sva
djeca imaju priliku za uspjeh na temelju svojih sposobnosti, a ne konteksta u kojem žive.

Okupljenima na Korzu obratili su se Ana Karakaš i Zoran Grozdanov iz Centra za kulturu dijaloga, zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović i pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke Karla Mušković, a podršku programu dali su glumica HNK Ivana pl. Zajca Jelena Lopatić te glazbenik Zoran Badurina iz riječke grupe Jonathan.