Sah

U posljednjem kolu Brkić je brzim remijem sa Zoranom Jovanovićem pružio Šariću priliku da ga dostigne u slučaju pobjede nad Hrvojem Stevićem. Ta je partija bila vrlo dramatična jer je Stević žrtvovao figuru za napad, ali se Šarić uspio obraniti i ostati s dvije figure za topa u boljoj završnici. Ipak, redukcijom materijala Stević je uspio izbjeći poraz, pa je Brkić „oteo“ Šariću naslov državnog prvaka. O veličini njegova pothvata najviše govori podatak da je očekivani rezultat prebacio gotovo za 3 boda, a veliki napredak na novoj rejting-listi ostvarit će i Šarić jer je dobio 17 bodova. Remijem s Nenadom Šulavom Mladen Palac je osigurao treće mjesto, a Robert Zelčić je četvrti nakon pravog maratona sa Sašom Martinovićem u kojem je dobio slabiju poziciju s pješakom manje. Partija Janković-Kožul završena je podjelom boda, a u derbiju začelja slavio je Ognjen Jovanić i „fenjer“ prepustio Goranu Dizdaru, koji je najveći tragičar prvenstva s 23 izgubljena rejting-boda.

Rezultati posljednjeg kola:
Martinović-Zelčić 0:1, Janković-Kožul remi, Šulava-Palac remi, Brkić-Jovanović remi, Dizdar-Jovanić 0:1, Stević-Šarić remi.

Konačan poredak:
1. Brkić 8,5 bodova, 2. Šarić 8, 3. Palac 6,5, 4. Zelčić 6, 5.-7. Stević, Janković i Jovanović po 5,5, 8.-9. Kožul i Šulava po 5, 10. Martinović 4, 11. Jovanić 3,5 i 12. Dizdar 3 boda.

Oznake