U već dobro znanom ambijentu najstarijeg riječkog Beach Bara Alba&Leo predstavili su svoj novi materijal, ali nisu izostale niti vokalne izvedbe suvremenih jazz skladatelja Brada Mehldaua, Chrisa Pottera i Vasila Hadžimanova, kao i jedan mali hommage neortodoksnim jazz vokalisticama.

– Uvijek volimo svirati u svojoj Rijeci, pogotovo s novim repertoarom pa smo uz veliko iščekivanje dočekali ovo predstavljanje našoj riječkoj publici, zadovoljna je bila Alba Nacinovich nakon nastupa, a zadovoljstvo je zaisgurno bilo još i veće uz saznanje da je njihov nastup bio i dobro popraćen i jako dobro prihvaćen.

– Ili su gledatelji bili kurtoazni ili… Šalim se. Lijepo je vidjeti ono što Hrvatskoj nedostaje, a to je da postoji neki neformalni ambijent u kojem se može predstaviti orginalni i nešto alternativniji materijal, a da u isto vrijeme bude slušalačka atmosfera i da bude ležerno. To baš jako nedostaje, ili je kazalište ili je nekakva birtija. Ovo na Kantridi je ugodno i glazbenicima i onima koji su došli pogledati i poslušati njihov nastup. Svima to godi, nastavila je Alba, potvrdivši ono što je već nekoliko godina dobro poznato. Štikla je upravo na taj način izgradila svoju prepoznatljivost, pa glazbenicima dopušta da u jednom neformalnijem i apsolutno opuštajućem okruženju pokažu što znaju. A Alba&Leo u to s se jako dobro uklopili.

– Čestitam organizatorima na ustranosti i ideji, trebalo je odvažnosti da se ovakav festival pokrene. Vidi se da publika na njega dolazi da bi se prepustila glazbi i pritom dopuštaju da ih iznenadi nešto novo, zaključila je Alba Nacinovich.

Štikla se nastavlja 19. srpnja, kada u Beach Baru Morski prasac nastupaju Zoran Majstorović & Atma Mundi Ensemble.