Cilj ovoga projekta je pružanje mogućnosti mladim ljudima u dobi od 14 do 19 godina da razviju sposobnosti potrebne za aktivno sudjelovanje u procesima donošenja odluka na lokalnoj razini.

Srednjoškolci smišljaju, biraju i ostvaruju projekte

Naime 50-ak učenika srednjih škola uz podršku koordinatora-trenera i volontera kao i koordinatora Ureda Grada osmišljavaju projekte na određenu temu. Na završnoj prezentaciji projekata grupa srednjoškolaca, sami učenici biraju najbolji projekt, a koji će uz financijsku podršku Grada Rijeke, te tehničku podršku Udruge Delta realizirati nagrađena grupa srednjoškolaca.

Kao i prethodnih godina, za koordinaciju ovoga Projekta zadužen je Ured Grada, a završnom događanju u Gradskoj vijećnici uz predstavnike Udruge Delta, koordinatore te grupe učenika biti prisutni i predstavnici Grada Rijeke te članovi Savjeta mladih Grada Rijeke kao dio stručnog žirija za odabir pobjedničkog projekta. Sudjelovanjem članova Savjeta mladih Grada Rijeke omogućit će se grupama učenika upoznavanje s njegovim radom kao jednim od modela aktivnog sudjelovanja mladih u lokalnoj zajednici.

Financijska podrška Grada Rijeke

Grad Rijeka će financijski podržati provedbu ovogodišnjeg izdanja projekta s iznosom od 25 tisuća kuna.

„Akcija za 5!“ proizašla je iz dugogodišnje suradnje s Udrugom Delta u okviru Projekta “Mislim globalno, djelujem lokalno – Dan akcije”.

Kvalitetu projekta potvrđuje i pozitivno stručno mišljenje Agencija za odgoj i obrazovanje, kao i dodijeljena oznaka SKOCKANO Program. Radi se o oznaci Sustava osiguravanja kvalitete neformalnih obrazovnih programa SKOCKANO, koju je Udruga Delta dobila kao jedna od pet organizacija civilnog društva koja je prošla kroz pilot projekt Sustava SKOCKANO.