Prepoznatljivim i veselim božićnim pjesmama posjetitelje će razveseliti sjajna pjevačica Katja Budimčić i gitarist Zvonimir Radišić u petak 7.12. i u četvrtak 13.12. od 18.30 do 19 sati. Poznatim božićnim pričama novi će karakter dati glumci Hrvatske drame Anastazija Balaž, Dean Krivačić i Jasmin Mekić u srijedu 12.12., ponedjeljak 17.12., četvrtak 20.12. i petak 21.12. od 18.30 do 19 sati.

U atriju Kazališta, djeca se mogu pridružiti Božićnim lutkarskim radionicama i Kreativnom Pepco
kutku
. Božićne lutkarske radionice vode Giulio Settimo, glumac i ravnatelj Talijanske drame te polaznici programa Riječkog kazališta mladih Kamov HNK Ivana pl. Zajca u ponedjeljak 10.12., petak, 14.12. i srijedu 19.12. od 18 do 19 sati.

U Kreativnom Pepco kutku, koji će voditi glumice Hrvatske drame Aleksandra Stojaković Olenjuk i Jelena Lopatić, u subotu 8.12.  od 10 do 12.30 sati te u dva utorka poslije podne (11. i 18. 12.) od 18 do 19 sati, djeca će se igrati materijalima koje je osigurao Pepco Croatia d.o.o. Izrađivat će se ukrasi i igrati motivima nove premijere „Regoč“ autorice Ivane Brlić Mažuranić koju Hrvatska drama priprema
za siječanj.

Dva subotnja prijepodneva rezervirana su za Božićnu kazališnu placu: 15. i 22.12. od 10 do 13 sati. Posjetitelji će moći odabrati najoriginalniji božićni poklon u gradu kao što su primjerice šešir iz „Rigoletta“, lepeza iz „Traviate“, vojnička vreća iz „Jalte Jalte“, drvena posuda iz “Legende o sv. Muhli“ ili stolac iz „Gospode Glembajevih“. Dok odrasli budu prebirali po uspomenama iz predstava, djeca će se moći družiti i fotografirati s Djedom Božićnjakom! Službeni fotograf je Foto Kurti.

Oni koji odluče sebe ili nekog dragog obradovati posebnim darom, pomoći će i obnovu kazališne zgrade. Sva će sredstva biti utrošena za nastavak obnove zgrade riječkog HNK.

Naravno, tijekom cijelog prosinca kazališni je program u blagdanskom duhu; baleti „Serenada & Allegro“ i „4 bolera“, Božićni cabaret u Delti 5, koncerti „Kaplan i Zajc vama za Božić“ te neizostavne Novogodišnji koncerti, a za djecu i obitelji tu je Novogodišnji koncert za djecu, „Veseli Božić nestašne djece“ i „Kazališna čarolija“.

U slučaju kiše i lošeg vremena, programi na otvorenom neće se održati.