Atelier Rogić, koji svake godine uređuje svoj izlog za važne gradske blagdane, od Dana sv. Vida do Rijeka Adventa, nije razočarao ni ovog prosinca. Svi izlošci su vlastiti rad: u izlogu su oko metalnog drvca obješena staklena drvca s oslikanim kuglicama, s time da su staklena drvca izrađena u tehnici staklene fuzije, a bijele i zelene kuglice u tehnici pate de verre. Dokinuvši granice izloga likovno oprostorenje pomaknuto je na cijeli atelier u kojem je smješten veliki broj staklenih jelki različitih oblika i boja.

„Kada razmišljamo o Božiću, kao obiteljskom blagdanu, nezaobilazno zadovoljstvo pruža nam kićenje bora koji se u Hrvatskoj kiti od 1850 godine, u početku na bjelogoričnim drvcima. Želja nam je bila da jednostavan kroki crtež božićne jelke realiziramo u čeliku kao materijalu koji se često vida uz staklo. Međutim, realizacija je bila sve prije nego jednostavna. Sljedeći načelo našeg ateliera da nužnost pokušaja nadilazi neizvjesnost rezultata, uspjeli smo u izlogu postaviti čeličnu jelku s trideset i tri staklene kuglice kao spomen na Isusove ovozemaljske godine“, pojašnjavaju u Atelieru Rogić.

Kuglice su od bijelog i zelenog iridiscentnog američkog stakla magnetima pričvršćene za metalnu podlogu. Bijele kuglice urešene su motivom zvijezde padalice raznih boja koje su dobivene mljevenjem raznobojnog
stakla.