Pet i pol godina nakon što je stigao u Rijeku iz redova NK Kaštelir Labinci iz Istre, Liber je ostvario nogometni san i potpisao za prvu momčad Rijeke nakon što je protekli period igrao na posudbi u redovima Orijenta.

– Drago mi je da sam se vratio, rekao je Adrian Liber nakon potpisa ugovora i čvrstog stiska ruke sa sportskim direktorom Ivanom Manceom.

Adrian je potpisao ugovor na četiri i pol godine. Mladi veznjak nedavno je proslavio 20. rođendan, potpis ugovora stigao je kao svojevrstan rođendanski dar kojeg je svojim radom i trudom proteklih godina i zaslužio. Ujedno, Adrian je proteklih godina dio mladih reprezentacija Hrvatske.

– Ovo je u neku ruku najbolji mogući rođendanski dar, možemo to tako reći. Sretan sam što sam potpisao ugovor, to je dodatan motiv za mene, ali i pokazatelj da sam na dobrom putu. Motiviran sam, željan sam rada i dokazivanja. Osjećam da sam dosta napredovao i vjerovao sam da ću se vratiti u Rijeku, rekao je Liber koji je u Rijeku stigao prije pet i pol godina.

– Iskreno, po dolasku nisam razmišljao o tome u kojem će smjeru ići karijera. Razmišljao sam o nogometu, imao sam dobre suigrače i trenere, odlične uvjete rada i sve ovo je, uz moj rad, plod tog procesa, rekao je Liber.

Adrian je skrenuo pozornost na sebe odličnim igrama u dresu Škole nogometa, te je zatim proteklih godinu i pol dana proveo na posudbi u Orijentu.

– Puno mi je pomoglo vrijeme provedeno u Orijentu. Tamo je bilo puno igrača koje sam znao od prije tako da mi je proces prilagodbe bio puno lakši. Bilo je tu i iskusnijih igrača koji su mi pomogli, odlični treneri koji su sa mnom radili i pomogli da se razvijem kao igrač ispravljajući moje pogreške. Seniorski nogomet je posebna razina. Sjećam se kad sam došao u Orijent, bio sam sasvim drugi igrač u odnosu na sad, dakle taj period mi je jako puno pomogao u mom razvoju, rekao je Liber koji je u Umagu prošao pripreme s prvom ekipom pred nastavak sezone.

Brži tempo

– Prilagođavam se na brži tempo i brži nivo i vjerujem da ću se brzo prilagoditi. Trener je rekao da se opustim i treniram i sve će biti u redu, rekao je Liber.

Rijeku u drugom dijelu sezone očekuje veliki broj utakmica, a Adrian se nada novim minutama u dresu prve ekipe Rijeke nakon što je debitirao u sezoni 2018./2019. na gostovanju kod Slaven Belupa.

– Na raspolaganju sam, dat ću sve od sebe. Maksimalno odrađujem svaki trening, upijam što više mogu, vidim već pomake i napredak u ova dva tjedna na pripremama. Vjerujem da ću se u narednih par mjeseci u potpunosti prilagoditi. Nadam se naravno da ću svojim radom izboriti i zaslužiti minute na travnjaku, zaključio je Adrian Liber.

Foto: HNK Rijeka

Kalendar događanja

 • 25.02. – 01.03.
 • (18:00)

Humanitarna izložba “Umjetnički impulsi otpora nasilju”

U Galeiji SKC tijekom petodnevne izložbe prikupljat će se donacije za Centar za nenasilje i ljudska prava - SOS Rijeka koji pruža pomoć žrtvama svih oblika nasilja...

Detaljnije

Izložba
 • 25.02. – 26.03.
 • (19:00)

Izložba “Crvena škola” Dubravke Ugrešić

U Galeriji Filodrammatica do 26. ožujka 2021. godine bit će postavljena izložba vizualnih radova proslavljene hrvatske spisateljice Dubravke Ugrešić...

Detaljnije

Koncert
 • 01.03.
 • (19:30)

Percussion team i gosti na prvom udaraljkaškom koncertu u Rijeci

Percussion team HNK, što ga čine udaraljkaši Pedro Rosenthal Campuzano i Samuel Baldi te timpanist Antonio Ceravolo, nastupaju s brojnim gostima...

Detaljnije

Izložba
 • 02.03. – 13.03.
 • (00:00)

A4 platforma: “Oblici vremena i kronotopije” Maje Flajsig i Maje Gjajić

Galerija Kortil ugošćuje još jedno izdanje platforme A4 koja svake godine odabire tandem sastavljen od mladog umjetnika i povjesničara umjetnosti...

Detaljnije

Koncert
 • 04.03. – 04.02.
 • (20:00)

Prošireno kino – “Colonello Futurista”

Pedesetominutna izvedba uživo intermedijski je triptih - glazbeni koncert, teatarsko uprizorenje i filmska projekcija u jednom inspirirano taljanskim futurističkim pokretom...

Detaljnije

Predstava
 • 02.03. – 06.03.
 • (19:00)

„Koka Kokone“ u GKL-u Rijeka

Riječki lutkari za svoju je najmlađu publiku izvode poznatu predstavu autora Enesa Kiševića i redatelja Roberta Waltla „Koka Kokone“....

Detaljnije