Iako u niti jednom trenutku nije bio službeno igrač Rijeke, Čerin je na Rujevici proveo čak dvije sezone na posudbi iz Nürnberga ostavivši dubok trag u bijelom dresu.

– U Rijeci sam se od samog početka osjećao fantastično. Čim sam došao vidio sam da sam došao u zdravu sredinu koja nudi odlične uvjete. Sretan sam da sam se tad odlučio za dolazak na Kvarner jer se to pokazalo kao pun pogodak. Ono što mi se najviše u Rijeci svidjelo je činjenica da smo mi bili svi kao jedna velika obitelj, imali smo odlične međusobne odnose sa svima u klubu. I zato sam rado dolazio svaki dan u klub i doma se vraćao sretan. Zadnje dvije godine sam se osjećao kao doma, rekao je Adam Čerin na oproštaju.

Čerin je u dresu Rijeke odigrao 73 utakmice i postigao tri gola.

– Ako moram izdvojiti jednu utakmicu onda bi se odlučio za utakmicu u Kopenhagenu, plasman u skupine Europske lige. Sama utakmica, slavlje nakon toga… nezaboravno. Bilo je tu još dosta trenutaka za pamćenje, a sigurno će mi u lijepom sjećanju ostati atmosfera s naših domaćih utakmica na Rujevici koju su napravili naši navijači i zajedničkih slavlja nakon pobjeda, pogotovo u derbijima, ustvrdio je Čerin koji će karijeru nastaviti u redovima Panathinaikosa.

– Naravno sretan sam što sam napravio iskorak u svojoj karijeri. Očekujem da ću se u novom klubu brzo nametnuti i da ću pomoći klubu ostvariti ciljeve i tako učiniti navijače novog kluba sretnim, rekao je Čerin zahvalivši se na kraju svima u klubu.

– Prije dolaska u Rijeku bio sam u jednoj teškoj situaciji pogotovo za mladog igrača, cijelu sezonu u Njemačkoj sam proveo na klupi. Nije bilo lako i onda se pojavila Rijeka. Veliko hvala još jednom predsjedniku Damiru Miškoviću i ljudima koji su tad bili u klubu i inzistirali na mom dolasku, pogotovo Simonu Rožmanu i direktoru Ivanu Manceu, zbog kojih sam dobio priliku da u Rijeci pokažem svoj potencijal, zaključio je Adam Čerin.