Kup je održan u organizaciji Hrvatskog saveza sinkroniziranog plivanja, a priređivač i domaćin bio je Klub sinkroniziranog plivanja Sisak iz Siska. Na Kupu je nastupilo ukupno 130 plivačica iz 7 hrvatskih klubova iz Rijeke, Siska i Zagreba. Natjecanje u tehničkim vještinama je svake godine uvod u novu sezonu, a od ove sezone u ovom natjecanju uvedene su i ekipne nagrade (boduje se 8 najbolje plasiranih iz svake dobne skupine) te se proglašava i pobjednik po dobnoj skupini.

Riječke plivačice osvojile su 3 zlatne, 1 srebrne i 1 brončanu medalju te su (treću godinu zaredom) najuspješnije na Kupu. Zlatne medalje su osvojile Matea Butorac u dvije kategorije (juniorke i seniorke) i Katja Bedić (kadetkinje). Srebrna je bila Magdalena Radovčić (seniorke), a brončana Ena Peričić (kadetkinje). Klub je osvojio titule najuspješnijih u čak tri od ukupno četiri dobne skupine; najbolji je bio u kategorijama kadetkinje, juniorke i seniorke.

Primorjašica Matea Butorac postaje sve neuhvatljivija i u ovom trenutku sigurno je broj 1 u hrvatskom sinkro plivanju. Tako je u juniorskoj odnosno seniorskoj konkurenciji premoćno osvojila zlato sa skoro 5 bodova prednosti (točno 4,4663 u juniorkama i 4,7949 u seniorkama).

Riječke plivačice su vodile njihove trenerice Valeria Petrachina (juniorke i seniorke), Marija Šavko (kadetkinje) te Marta Jeličić i Jelena Garabiljević (mlađe juniorke).

Vrhovni sudac natjecanja bila je riječka sutkinja Rebecca Domika.

Za plivačice Primorje Aqua Marisa nema predaha; odmah nastavljaju s pripremama za Božićnu reviju koja će se na Bazenima Kantrida održati u nedjelju, 15. prosinca.