”Kino učinioca: Pogled (P)otpora” otvara javni prostor za postavljanje pitanja: koja vrsta pogleda ima moć stvaranja dijaloga, može li pogled biti oslobađajući, te kakav je to otpor moguć u različitim formama vizualne kulture?

Projekt Kino učionice u svom trećem ciklusu problematizirat će ideje ženskog otpora i pogleda u nizu od deset predavačkih večeri koje započinju od ponedjeljka 11. veljače, a u kojima će sudjelovati neka od vodećih imena filmske i akademske zajednice u regiji kao što su Barbara Vekarić, redateljica novog hrvatskog filmskog hita ”Aleksi”, Ines Atman, nagrađivana kostimografkinja, scenografkinja i art direktorica, Mima Simić, književnica i filmska kritičarka, Adriana Zaharijević, teoretičarka društvene i feminističke teorije, Ivana Todorović, filmska producentica, Jelena Svilar, kazališna, televizijska i filmska autorica, kulturna kritičarka i novinarka. Također u izvedbi predavanja uključeni su studenti i studentice s Odsjeka za povijest FFRi i s Akademije primjenjenih umjetnosti.

Program Kino učionica odvija se u organizaciji Centra za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci i Art Kina Rijeka, a uz podršku Grada Rijeke, Odsjeka za kulturalne studije i FFRI-a.