Najavljujući ovogodišnji program, umjetnički direktor festivala Drago Glamuzina naglasio je da
je osnovna tendencija Vriska približiti pisce i čitatelje te da će u Rijeci prvi puta biti dodijeljena V.B.Z.-ova novčana nagrada za najbolji neobjavljeni roman. Direktor festivala Zoran Simić dodao je da se Vrisak nametnuo kao jedan od najvažnijih festivala u regiji.

Književnici koji su svojim prisustvom uveličali svečanost otvorenja bili su Ana Cecilija Prenz Kopušar, argentinsko-talijanska spisateljica, koja će u Rijeci predstaviti roman “Preko reke, na biciklu” te predsjednik Hrvatskog društva pisaca Zoran Ferić, koji se i nakon otvorenja, uz
kolegu, književnika Nikolu Petkovića pobrinuo za dobru atmosferu na brodu “Marina” te kroz poseban program Gastronomsko-književni klasici kuhaju za vas pripremao gastro-specijalitete.

Na kraju otvorenja, prisutnima se obratio i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel koji je istaknuo važnost festivala Vrisak i dugogodišnju suradnju koju ostvaruje s Gradom Rijeka.
Organizatori Vriska su Udruga kulture Vrisak i nakladnik V.B.Z., a pokrovitelji Grad Rijeka, Ministarstvo kulture, Primorsko-goranska županija i Hrvatska gospodarska komora.

Cjelokupni program Vriska dostupan je OVDJE.

Oznake