HNK Rijeka 2016

Franko Andrijašević je trenutno vodeći igrač u izboru za “Žutu majicu” Sportskih novosti sa 73 boda, drugo mjesto drži Ante Ćorić (55), dok je treći Stefan Ristovski (50).

Andrijaševićev dolazak u Rijeku pokazao se kao pun pogodak, te se u kratko vrijeme nametnuo kao jedan od najvažnijih igrača u Rijeci. U njegovoj ocjeni istaknuto je da je donio dodatan štih igri Rijeke.

Andrej Prskalo ocijenjen je kao jedno od najvećih iznenađenja sezone,  te je naglašeno da je u nekoliko utakmica bio ključan za uspjehe Rijeke.

Stefan Ristovski propustio je samo jednu utakmicu i to zbog tri žuta kartona, a jesen je odigrao na visokoj razini, te je prema ocjenama mnogih ključan igrač Rijeke.

Josip Elez okarakteriziran je kao još jedno ugodno iznenađenje. U Rijeku je stigao tiho iz Italije, a nametnuo se kao jedan od najboljih stopera u ligi. Ujedno, Elez je s dva gola odlučio Jadranski derbi na Rujevici.

Inače, u idealnoj momčadi 20. kola MAXtv Prve lige svoje mjesto našli su Andrej Prskalo, Stefan Ristovski i Franko Andrijašević.

U ocjeni Prskala istaknuto je da je vrhunski reagirao u 76. minuti kada je sam pred gol Rijeke izbio Solomon. Ristovski je prema ocjeni ponovo bio jedan od najboljih pojedinaca u igri Rijeke, a Andrijašević je još jednom odlučio pobjednika.

Kalendar događanja