Korzo, Rijeka / foto: Mia Mohorić, MojaRijeka.hr

Dobit Komunalnog društva (KD) za održavanje groblja Kozala od 51.866 kuna rasporedit će se u zadržanu dobit,  dobit KD za prijevoz putnika Autotroleja od 281.040 kuna za pokriće gubitka prethodnih razdoblja,  dobit KD Čistoće od 809.223 kuna u zadržanu dobit, a  dobit KD Vodovoda i kanalizacija od 419.402 kuna za pokriće gubitaka iz prethodnih razdoblja.

Trgovačko društvo (TD) Energo, koje obavlja usluge oprkrbe toplinskom energijom i plinom, ostvarilo je dobit od 135.253 kuna, koja će se rasporediti za pokriće gubitaka iz prethodnih razdoblja, a dobit TD Rijeka prometa  od 100.071 kuna rasporedit će se u manjem dijelu na zakonske rezerve te većim dijelom u zadržanu dobit.

TD Poslovni sustavi ostvarilo je dobit od 18.345 kuna, koja će biti raspoređena u zadržanu dobit, kao i dobit TD Rijeka plusa od 474.664 kuna.

Dobit od 119.391 kuna je ostvarilo i TD Rijeka sport, koje upravlja svojim i gradskim sportskim objektima, a bit će također raspoređena u zadržanu dobit.

Grad Rijeka je potkraj 2014. osnovao Poslovne sustave, poduzeće  za strateško upravljanje i strateški razvoj, zajedničke poslove, financije i kontroling te internu reviziju komunalnih i trgovačkih društava. Riječ je o novom konceptu organizacijskog modela komunalnih i trgovačkih društava u vlasništvu Grada Rijeke, u kojem su  Autotrolej i Rijeka promet nastavili obavljati komunalnu djelatnost, dok se njihova komercijalna djelatnost grupirala u Rijeka plus, a potporne funkcije Autotroleja i Rijeka prometa u Poslovne sustave.