Traži se prijatelj za 2013.: MORSKI PSIFoto: Petar Fabijan

Morski pas 2012.
Zadnji vikend u osmom mjesecu, svi obožavatelji pasa sa svojim su ljubimcem došli na plažu za pse „Brajdica“ na Pećinama gdje se održala jedinstvena humanitarna akcija pod nazivom „Morski pas 2012“. Ljubitelji pasa su bili u mogućnosti napraviti profesionalnu podvodnu fotografiju svog najboljeg četveronožnog prijatelja, a 12 najboljih fotografija udomljenih pasa s tog snimanja, nalazi se na kalendaru udruge Traži se prijatelj za 2013. godinu. Također, svi koji su sudjelovali u ovoj akciji pomogli su nezbrinutim životinjama s obzirom da je prihod koji je skupljen tijekom akcije, doniran udruzi Traži se prijatelj koja se bavi zaštitom i udomljavanjem napuštenih životinja. Za povoljan iznos od samo 35 kn, volonteri Udruge dodijelili su vlasnicima prijavljenih pasa kupon fotografske radnje Foto Kurti kojim su mogli razviti fotografiju svog ljubimca, i to u dimenzijama koje su veće od standardne fotografije, odnosno: 15×20 cm.

 
Traži se prijatelj za 2013.: MORSKI PSIKalendar kao idealan božićni poklon koji je ujedno i – dobro djelo
Udruga Traži se prijatelj apelira na građane, osobito ljubitelje životinje da  ususret nadolazećim praznicima mogu učiniti dobro djelo, a zauzvrat dobiti vrlo lijepi kalendar s atraktivnim i jedinstvenim fotografijama sretno udomljenih pasa iz raznih azila, u morskom okruženju.

Novcem od promotivnog materijala Udruga izravno financira svoj rad koji se sastoji od održavanja edukacijskih radionica u predškolskim institucijama, dijeljena edukativnog materijala (letci, brošure) i osiguravanja privremenog plaćenog smještaja za napuštene pse i mačke, te podmirivanje troškova sterilizacija, hrane i liječenja tih životinja.

Kalendar se u Rijeci i okolici može nabaviti na sljedećim mjestima: bar Cukarikafe (u centru grada), veterinarska ambulanta Njuška (na Trsatu), Pet Shop Daf (na Trsatu), Pet Shop Trag (u Matuljima, Opatiji i Lovranu), beauty centar Annai (na Krimeji), „Slika na platnu“ (u Toweru), Foto Kurti (u Starom gradu), Second Hand Shop Hana (Robna kuća Ri), te na štandu ispred Erste banke na Jadranskom trgu 22. i 29. 12.

Kalendar događanja