Alen Horvat

Gotovo cijelu ekipu mogao bi sastaviti trener Rijeke od igrača koji ovaj tjedan nisu trenirali maksimalno zbog problema s ozljedama, no protiv Šibenika na Kantridi bezobzira na sve mora se ići na pobjedu, prvu nakon 2007.

– Ovaj tjedan imali smo dosta bolesnih i ozlijeđenih, no unatoč tome atmosfera u ekipi je izvanredna i napravit ćemo sve što je u našoj sportskoj moći da realiziramo planirano, a to su tri boda na zadovoljstvo navijača te nastavimo niz koji smo započeli u ovom prvenstvu – rekao je Horvat ne potcijenjujući protivnika

– Utakmica neće biti laka jer sam gledajući Šibenik protiv Hajduka vidio da se radi o dobroj organiziranoj ekipi koja čvrsto stoji iza lopte te traži situacije iz kontranapada. Mi smo u zaletu i poletu, što stalno naglašavam, a ponavljam da imamo dobru atmosferu što nije lako napraviti. Zadovoljstvo je gledati igrače na treninzima nasmijane i zadovoljne, a to sam htio od prvoga dana te smo svi zajedno, igrači, uprava i stručni stožer uspjeli u tome. Imamo se pravo nadati odličnoj utakmici protiv Šibenika i naravno tri boda – smatra Horvat iskazavši vjeru da njegova ekipa može prekinuti pozitivan niz Šibenika na Kantridi.

– Reći ću jedan podatak, Rijeka nije pobjedila kući Šibenika od 2007. godine, a rekao sam u svlačionici da ova ekipa ima potencijala, moći i energije da puno toga napravi što njhovi prethodnici nisu napravili. Uvjeren sam da ćemo u 22 sata zapjevati u svlačionici kao što smo pjevali nakon Varaždina.

NK Rijeka - NK ŠibenikKristijan Čaval je nakon odlaska s Kantride nosio i dres Šibenika, što su navijači dobro zapamtili kada je u pobjedi 1:3 zabio 2 pogotka Rijeci i upisao asistenciju.

– Šibenik je neugodna ekipa koja na gostovanjima dobro i moramo od početka utakmice uzeti stvar u svoje ruke te kontrolirati tijek utakmice. Znamo da igraju brzo na kontre te moramo biti unutra 100% da ne bude iznenađenja jer smo mi favoriti na Kantridi pred svojim navijačima. Tri boda su jako bitna kako bi se odvojili i da otiđemo na pauzu mirni te se pripremamo u dobrom ozračju – kaže iskusnik iz zadnje linije zadovoljan svojom formom

– Mogu reći da sam zadovoljan formom, na početku je malo bio prisutan umor i zamor ali polako se dižem u formi i nadam se da ću zadržati jednu konstantu na velikoj razini.

Sastav s obzirom na probleme s ozljedama trener nije mogao reći ali tražit će da poput Čuline neki stisnu zube za pobjedu nad Šibenikom. Sigurno neće nastupiti od ranije ozlijeđeni Sivonjić, ponovno operirani Živulić (stopalo), Mance zbog zadnje lože, a upitni su Čagalj (temperatura), Križman, Pilčić, Salčinović, Delgadillo i Čulina zbog problema s ramenom.

– S obzirom na probleme s ozljedama kroz dva treninga vidjet ćemo tko može igrati. Netko će opet morati kao i Čulina igrati uz injekciju. Treba zahvaliti  i naglasiti da je Čulina igrao dvije utakmice pod injekcijama. To su igrači koji vole klub i koji se žrtvuju za Rijeku, a ja to kao čovjek izuzetno cijenim, a onda će to sigurno cijeniti i klub i navijači – poručio je Horvat.

Zamjena kapetanu Čaglju trebao bi biti mladi stoper Niko Datković, velika nada kluba, iza kojega je također ozljeda i operacija ruke.

– Datković nosi longetu nakon operacije ali kroz treninge i utakmice mu ne smeta, zbog sigurnosti i zdravlja neka nosi. Pitanje je trenutka kada će on postati prvotimac Rijeke, a kao što znate i mladi je  reprezentativac Hrvatske te veliki dragulj kluba – nahvalio je trener svog mladog igrača.

Na Kantridi će debitirati i Alferez koji se odlično predstavio protiv Lokomotive, a sada se već očekuje i prvijenac.

– Alferez se predstavio dobro u Zagrebu i volio bih da se isto tako dobro predstavi riječkoj publici i postigne pogodak…ako može dva ili tri – nada se trener kojega je u Zagrebu obradovao još jedan igrač

– Stepčić se izuzetno kvalitetno nametnuo protiv Lokomotive te ukoliko ne bude mogao Križman on će biti u sastavu.

Treća pobjeda zaredom na Kantridi bila bi odličan ulov prije pauze zbog utakmica reprezentacije gdje će se u miru moći raditi na nekim stvarima koje nisu išle glatko u igri, zato trener ističe važnost svakoga boda bezobzira na igru ili strijelca.

– Najljepše je da pobjeđujemo pa makar došao Lisjak i zabio gol. Najvažnije je da skupljamo bodove, a u ovom trenutku nije bitno tko zabija. Vidi se po dečkima u svlačionici oni se tome pozitivno raduju i vesele,  a što je važno znaju se veseliti na kulturan način te znaju napraviti atmosferu. Volio bi da nastavimo niz, njima nije važno tko zabije, a sjetite se Osijeka gdje je Čulina mogao zabiti gol ali ju je podvalio Dediću. Oni ne gledaju na to tko će biti najbolji strijelac jer njima je važna Rijeka i ponosan sam na to. Igraju prvenstveno za Rijeku i to je velika stvar za trenera kada imate takve igrače u svlačionici – još jednom je nahvalio svoje igrače trener Horvat.

Utakmica počinje u petak od 20 sati nakon koje će Rijeka od srijede do subote otputovati u Otočac i Ličko Lešće na mini-pripreme te odigrati pripremne utakmice u srijedu, 31. kolovoza protiv Otočca, a zatim u subotu protiv Croatije iz Ličkog osika, obje u 18 sati.

Kalendar događanja