Potraga za Alenom Poropatom

Alen Poropat Šole nestao je 29. svibnja ove godine. Svi pokušaji da mu se uđe u trag za sad su bezuspješni. U potragu su se uključili posredstvom facebook grupe “Nestao Alen Poropat – Šole” i mnogi drugi, svojom načelnom podrškom, ali i djelatno. Na temelju prikupljenih obavijesti kako je posljednji put signal Alenovog mobitela uhvaćen oko hrvatsko-slovenske granice, odnosno Buzeta u Istri , krenula je potraga.

Mobitel je bio spojen na baznu stanicu RTV Movraz koja se nalazi u Sloveniji blizu mjesta Sočerga. Članovi kluba “Avantura 4 x 4” i nekoliko članova grupe obišli su sporedne ceste i šumske putove na Ćićariji uz hrvatsko-slovensku granicu, ali na žalost nisu ništa pronašli. Prema riječima Zorana Žigera, jednog od sudionika potrage, pretražena su područja oko Stanica, Gornje Nugle, Počekaja, Perca te Sluma i Vodica, ali nikakv trag nisu pronašli. Pretražena je i okolica Muna, gdje Alen ima rođake.

Alenovi prijatelji su nezadovoljni činjenicom da ih se doživljava kao smetnju u potrazi. Svoje su nezadovoljstvo izrazili i pismom koje su danas poslali na stotine adresa i objavili na stranicama facebook grupe “Nestao Alen Poropat Šole”. Među ostalima, pismo u kojem traže pomoć Alenovi prijatelji uputili su i predsjedniku države dr. Ivi Josipoviću te premijerki Jadranki Kosor.

Oni traže od nadležnih institucija i policije da postanu ravnopravni sudionici u potrazi te da traganje bude stalno, a ne sporadično. Žele također da im se dostavljaju nužne obavijesti, jer su, primjerice, saznali s gotovo mjesec dana zakašnjenja gdje je posljednji put uhvaćen signal Alenovog mobitela. Na temelju tih starih, i pokazalo se nepouzdanih informacija, krenuli su jučer u terensku potragu.

“Priključite se u potrazi za Alenom Poropatom! Briga za svakog čovjeka, briga je za nas same i za one koje volimo. To pokazuje i značajna potpora više od 10 tisuća ljudi koji su krenuli u potragu za Alenom, ali često nailaze ili na zid šutnje ili na ometanje tzv. nadležnih. Za ovakav i slične slučajeve, međutim, svi smo mi nadležni.” – zaključuje svoj apel grupa građana nazvana “Nestao Alen Poropat – Šole”.


Oznake