Prezentacija WEB-a Grada Rijeke u MO Vojak

U Mjesnom odboru Vojak održana je još jedna u nizu prezentacija WEB resursa Grada Rijeke, a Vijeće MO Vojaka upoznato je i sa projektom europske unije, EGOV4U (eUprava za Vas) u okviru kojeg će se građani informatički opismenjavati i poticati na rad sa informatičkim dostignućima.

Za projekt, čiji je glavni cilj smanjivanje digitalne podjele, u smislu sve većeg procijepa između onih koji imaju i onih koji nemaju pristup Internetu i informatičkim tehnologijama, od izuzetne su važnosti upravo mjesni odbori pa ove prezentacije dobivaju svoj dodatni smisao.

Prezentaciji su bili nazočni, Jadranka Dumić predsjednica VMO te članovi VMO Mirko Pauletić, Elena Šegota-Paladin i Nikola Dujić.

Nazočni su izrazili zadovoljstvo prezentacijom te iskazali spremnost da se više uključe u pružene mogućnosti dvosmjerne komunikacije i suradnje sa građanstvom. Jedan od glavnih ciljeva ovog projekta je snažnije uključivanje mjesnih odbora u prezentiranje svoga rada na WEB-u kao i unaprijeđenje komunikacije sa građanstvom ali i poticanje Vijeća mjesnog odbora da u svojim timovima pokušaju pronaći osobe-koordinatore koje bi se posvetile još efikasnijem korištenju postojećih WEB resursa Grada Rijeke što bi u konačnici trebalo rezultirati kvalitetnijim uvjetima življenja stanovništva toga područja.

Prezentaciju su pripremili i održali djelatnici web službe Grada Rijeke Ivan Mandekić, Goran Grudić i tajnik MO Vojak Marijan Matković.

(I.M.)

Oznake