Danas je na terasi astronomskog centra predstavljen Riječki elektromobil. Učenici Elektroindustrijske i srednje škole za elektroniku i računalstvo izradili su elektromobil sa kojime sutra kreću na takmičenje u Mađarsku.  / Foto: Zeljko Sop / CROPIX
Foto: Zeljko Šop / CROPIX

Zadatak je bio dizajnirati i konstruirati “Li-Ion” vozilo – ELEKTROMOBIL kojega pokreće šest akumulatorskih bušilica BOSCH PSB 18 LI -2 litij – ion. Zajednica tehničke kulture Rijeka  sa svojim članicama prijavila se na natjecanje i osmislila vozilo koje mora zadovoljiti sve kriterije koji su pred njih postavljeni.

Članovi tima napravili su plakat i odredili ime kojim će se natjecati u Mađarskoj, a to je ERA team – električni riječki auto.

 Učenici Elektroindustrijske i obrtničke škole pod vodstvom prof. Borisa Caputa uključili su se aktivno u projekt koji je pokrenut u ZTK Rijeka. Konstrukcija automobila je osmišljena u modelarskoj radionici Tehničkog centra mladih pod vodstvom modelara Roberta Simčića, dok je projekt pogona za prihvat bušilica osmislio Željko Žic iz Maketarsko modelarske udruge Viškovo.