ligaprvaka

“Imali smo dobar ždrijeb i vjerujem kako se možemo plasirati u četvrtfinale Lige prvaka. Dobro smo se pripremili i imamo veliku priliku za sjajan rezultat,” kazao je hrvatski napadač u razgovoru za internetski portal Goal.com.

Eduardo je naglasio kako je Roma jaka momčad, no daleko lakši protivnik nego primjerice Real Madrid, Manchester United ili Chelsea.

“Siguran sam da su i oni zadovoljni ždrijebom,” dodao je Eduardo otkrivši ‘formulu uspjeha’.

“Moramo biti maksimalno koncentrirani i vrlo je važno da postignemo gol u prvom susretu u Rimu. Kod kuće igramo sjajno i teško nas je pobijediti u Donjecku.”

Od kada je stigao u Šahtar Eduardo je upisao 19 nastupa i zabio 8 golova. “Odlično se osjećam u Šahtaru. Igram u kvalitetnoj momčadi, suigrači su sjajni, a sada igramo u nokaut fazi Lige prvaka.”

Eduardo nije mogao izbjeći pitanja o bivšem klubu Arsenalu, ali i o teškoj ozlijedi koja mu je skoro uništila karijeru.

“Nema ljutnje, ali ne želim previše govoriti o toj ozlijedi. Zbog nje sam izgubio više od godinu dana i sretan sam što ponovo igram,” poručio je Dudu, te nastavio: “U Arsenalu sam proveo tri godine i doživio bezbroj sjajnih trenutaka, a treninzi kod Arsene Wengera za mene su imali poseban značaj. Klub i navijači su mi mnogo pomogli dok sam bio ozlijeđen. Prva utakmica nakon oporavka protiv Cardiffa uvijek će biti u mom srcu,” zaključio je Eduardo.

Prva utakmica osmine finala Lige prvaka između Rome i Šahtara je u srijedu, 16. veljače u Rimu, a uzvrat 8. ožujka u Donjecku.