Znanjem bez granica

Prijave za 25 slobodnih mjesta primaju se od ponedjeljaka, 30. kolovoza.

Projekt “Znanjem bez granica” predstavile su Olivera Stanić i Andrea Ratkajec iz Centra tehničke kulture Rijeka, istaknuvši kako najesen nastavlja rad s polaznicima koji su edukaciju započeli u proljeće te započinje tečaj za nove polaznike. Projekt je namijenjen socijalno ugroženim osobama, osobama s invaliditetom, nezaposlenim osobama te osobe izvan tih kategorija, i to mladima od 13 do 27 godina, odnosno do 35 godina kad se radi o osobama s invaliditetom.

Tijekom tečaja korisnici, njih ukupno 60, stječu informatička znanja i vještine te im se pruža mogućnost polaganja ispita i stjecanja start ili osnovne europske računalne diplome (ECDL).

“Provedbom projekta cilj nam je korisnike navedenih skupina uključiti u program, potaknuti ih da razmišljaju o problemima s kojima se susreću njihovi vršnjaci i time direktno utjecati na njihovu socijalizaciju i senzibilizaciju na probleme drugih, obučiti ih radu na računalu, korištenju Interneta i kvalificirati ih za uredsko poslovanje. Vjerujemo da će im ta znanja pomoći u rješavanju njihovog socijalnog statusa na način da se lakše zaposle ili da korištenjem mogućnosti koje im računalo i Internet pružaju poboljšaju kvalitetu života,” istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare.

Više na Rijeka.hr.